DAIMLER & MERCEDES-BENZ ÅRET 2017

Mercedes-Benz Cars division består af mærket Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach og Mercedes mig sub-brands, samt Smart og den nye EQ brand for elektrisk mobilitet.
Divisionen fortsatte med vækst i årets løb, hvor enhedssalget steg med 8% til ny rekord på 2.373.500 køretøjer og omsætningen steg med 6% til € 94,7 mia. Mercedes-Benz Cars kunne også forbedre sin markedsposition i næsten alle regioner. Divisionens EBIT i 2017 på € 9.207 mio. Var væsentligt højere end sidste års resultat på € 8.112 mio., Og afkastet af omsætningen var 9,7% (2016: 9,1%).

Den positive indtjeningsudvikling afspejler primært den stigende enhedssalg af nye køretøjer. Salgslederne var SUV-segmentet og den nye E-klasse. Daimler Trucks øgede sin enhedssalg betydeligt til 470.700 køretøjer i 2017 (2016: 415,100). Omsætningen på € 35,7 mia. Var også betydeligt højere end året før (2016: € 33,2 mia.).

Mercedes-Benz Vans satte endnu engang ny salgsrekord i regnskabsåret 2017, med en stigning på 12% til 401.000 køretøjer. Med 13,2 mia. Euro var omsætningen også højere end året før (2016: 12,8 mia. Euro).

Daimler Busser solgte 28.700 busser og buschassis verden over i regnskabsåret 2017 (2016: 26.200). Den betydelige stigning skyldtes især det gradvise opsving i økonomien i Brasilien. Divisionen har således opretholdt sin klare markedsledelse på sine vigtigste traditionelle kernemarkeder EU30 (EU, Schweiz, Norge), Brasilien, Argentina og Mexico. I en fortsat positiv udvikling var salget af komplette busser i EU30-regionen på samme høje niveau som i det foregående år. Omsætningen steg 4 pct. Til 4,4 mia. Euro.

Fremtidsudsigter: Fortsat vækst af bilmarkeder
I 2018 vil den verdensomspændende efterspørgsel efter biler sandsynligvis stige igen fra et allerede højt niveau. Ifølge de nuværende prognoser, forventes en lille vækst på ca. 2%. Let vækst i markedet forventes igen i Europa og Kina. Det amerikanske marked vil svare til det foregående år, og efterspørgslen på eftermarkedet skal fortsætte. I Europa forventes en lille stigning i det samlede bilsalg. Da markedsvolumenet i Vesteuropa nu er over gennemsnittet igen, forventes efterspørgslen at forblive ret stabil. I Østeuropa forventes en betydelig stigning i salgsmængderne primært på grund af det igangværende opsving på det russiske marked. Det amerikanske marked for biler og lette lastbiler skal opretholde sit høje niveau på ca. 17 millioner solgte enheder. Trods de gunstige økonomiske udsigter mener Daimler, at en yderligere stigning er usandsynlig, fordi markedet kan anses for at være ret mættet på dette niveau.

Det kinesiske bilmarked fortsætter med at blive betydeligt påvirket af lovgivningsmæssige forhold. I begyndelsen af ​​dette år blev skattesatsen for køb af biler med små motorer (op til 1,6 liter) hævet tilbage til det normale niveau på 10%. Da det førte til køb frem til slutningen af ​​2017, forventes der en mere moderat efterspørgsel i årets første måneder. I hele 2018 bør det kinesiske marked dog udvides lidt. I Japan antages det, at bilmarkedet vil undergå en mindre nedadrettet korrektion, men efterspørgslen i Indien skal fortsætte med at vokse betydeligt.

Forventninger til fremtiden:
Mercedes-Benz Cars vil fortsætte sin vækststi i 2018. Divisionen har til hensigt at øge sit samlede enhedssalg og dermed nå et nyt rekordniveau. Væksten forventes frem for alt i Kina. Denne forventning er baseret på den attraktive og innovative modelportefølje, som er mere forskelligartet end nogensinde før. Mercedes-Benz vil lancere mere end et dusin nye og opgraderede biler i 2018. Salget bør øges især af E-Klasse og C-Klasse modelfamilier. Og den nye generation af de kompakte biler, der lanceres med A-klassen i foråret, som bør have en positiv indvirkning på enhedssalget. Sortimentet bliver endnu mere attraktivt som følge af flere modelopgraderinger. Først og fremmest bør den nye S-Class-sedan, som også er leveret til kunder som coupe og cabriolet siden begyndelsen af ​​2018, forsvare sin førende markedsposition i luksussegmentet. Divisionen har til hensigt at fortsætte denne model seriens succeshistorie med den nye CLS coupe, der havde præmiere på Los Angeles Auto Show i 2017. Mercedes-Benz Cars er også godt placeret med sine SUV’er og den opgraderede GLA, som blev lanceret i 2017. Den nye G-klasse vil sætte sit præg på dette segment i foråret 2018, og GLC-modellerne skal fortsætte deres vækstkurve. Derudover er sport-bil og high-performance mærke Mercedes-AMG fortsat et vigtig segment. Flere og flere kunder er fascineret af det brede og tiltalende udvalg af biler, der tilbydes af Mercedes-AMG.

Mercedes-Benz Electric
Udvider systematisk sit verdensomspændende produktionsnet til elektrisk mobilitet. Under det nye EQ-mærke, som står for »Electric Intelligence«, vil ikke kun være køretøjer, men også tjenester vil blive tilbudt i forbindelse med elektrisk mobilitet. I år 2022 ønsker bilafdelingen at elektrificere hvert segment på tværs af hele modelporteføljen. Målet er at tilbyde kunder mindst ét ​​elektrificeret alternativ i hvert segment – fra kompaktbilen til den store SUV. Divisionen planlægger at have i alt mere end 50 elektrificerede modeller inden år 2022. Dette vil omfatte mere end ti fuldt elektriske køretøjer, plug-in hybriderne og modellerne med 48 volt teknologi.

Fra år 2020 vil det Smart mærket kun sælge biler med elektrisk drev i Europa og Nordamerika, og de øvrige regioner vil følge på kort sigt. De nye elektriske drev modeller fra Smart Fortwo, Smart Fortwo Cabrio og Smart Forfour (elforbrug kombineret: 13,1-12,9 kWh / 100 km; kombineret CO2-udledning: 0 g / km)

Daimler Trucks
Den samlede enhedssalg i 2018 vil være betydeligt højere end året før, primært på grund af den markante genopretning af store markeder. I EU30-regionen forventes enhedssalget at være i størrelsesorden med det foregående år. I Brasilien antages det, at enhedssalget i 2018 vil overstige det lave niveau i 2017. Med den attraktive produktportefølje på det indiske marked forventer Daimler Trucks at øge enhedssalget væsentligt og yderligere styrke markedspositionen. Desuden er der med det udvidede udvalg af FUSO-køretøjer fra indisk produktion mulighed for at generere yderligere salg i Asien, Afrika og Latinamerika. Enhedssalg i Indonesien skal vokse markant igen.

Mercedes-Benz Vans
Planlægger en betydelig stigning i enhedssalget i 2018. Væksten forventes at være særdeles stærk i Kina og USA. Væsentlig vækst forventes også i EU30-regionen, ikke mindst på grund af den nye X-klasse. I forbindelse med ”Mercedes-Benz Vans bliver global” Divisionen har udvidet sin portefølje med Mercedes-Benz X-Class, en Premium pickup til markeder i Europa, Sydafrika, Australien og New Zealand. I Latinamerika er lancering planlagt til 2019. Yderligere vækst forventes i 2018 fra den nye Sprinter, som også vil blive produceret i Nordamerika i fremtiden.

Daimler Bus
Mener, at de vil være i stand til at forsvare sin markedsledelse på sine vigtigste traditionelle kernemarkeder for busser over 8 tons med innovative, fremtidsorienterede og højkvalitetsprodukter. Den samlede enhedssalg i 2018 forventes at være betydeligt over det foregående niveau. Divisionen antager, at enhedssalget i EU30-regionen vil øges mærkbart. Efter den betydelige stigning i enhedssalget i Latinamerika sidste år forventes der et betydeligt opsving i 2018. En positiv udvikling af enhedssalget forventes også i Indien.

Billed: Mercedes-Benz CL 55 AMG, “F1 limited edition” (C 215) årgang 2000.