Mercedes EQS

Banebrydende elektrisk luksus i Mercedes EQS

EQS er den første 100 procent elektriske sedan fra Mercedes-Benz, og med en kombination af banebrydende teknologi og design, overbevisende funktionalitet og en revolutionerende digital brugerflade placerer den nye model sig forrest i feltet af luksus-elbiler.

Den nye EQA er netop blevet præsenteret, men næste fuldelektriske model fra Mercedes-Benz står allerede klar i kulissen. Og mens EQA er den første fuldelektriske kompakt-SUV fra Mercedes-EQ, er den ny EQS i en helt anden og endnu mere luksuriøs liga.

Det eksklusive udtryk ses både i eksteriørets coupé-inspirerede bueform, black panel-fronten og det karakteriske for- og baglygtedesign, som understreger det futuristiske udtryk. I kabinen strækker den nye MBUX Hyperscreen sig på tværs af instrumentpanelet i hele bilens bredde og gør det muligt for føreren at overskue alle de vigtigste informationer og funktioner helt uden at scrolle gennem menuer. Takket være det såkaldte ‘Zero layer design’ i brugerfladen placeres de mest relevante funktioner nemlig altid øverst afhængigt af den aktuelle køresituation. Og så forstår MBUX nu 27 forskellige sprog – herunder dansk.

“Vores ambition er at være førende inden for elektrisk mobilitet, og vejen dertil går gennem en intelligent og softwarebaseret tilgang til innovation. Vi er allerede godt på vej, for med EQS tilbyder vi nemlig vores kunder en revolutionerende elektrisk køreoplevelse, som sætter nye standarder inden for luksus og komfort,” siger Markus Schäfer, bestyrelsesmedlem hos Daimler AG og COO i Mercedes-Benz.

EQS appellerer til sanserne
Den fuldelektriske luksus-sedan produceres side om side med den ikoniske S-Klasse på ‘Factory 56’ i tyske Sindelfingen, og selvom slægtskabet til netop S-Klassen er tydeligt, repræsenterer EQS en helt ny tilgang til innovativ luksus, som appellerer mere til sanserne end nogensinde.

Den elektriske drivline sikrer en nærmest lydløs og vibrationsfri køreoplevelse, men med Burmester surround soundsytemet er det desuden muligt at skabe et individuelt og dynamisk lydunivers, som byder fører og passagerer velkommen og samtidig tilpasser sig kørestilen undervejs. Det er blandt andet muligt at vælge mellem programmerne Forest Glade, Sounds of the Sea og Summer Rain.

Derudover fås EQS med et aktivt duftsystem, som er en del af AIR-BALANCE-pakken. Systemet byder både på aktive kulfiltre, som effektivt renser luften i kabinen, samt et udvalg af dufte – herunder en særligt duft med navnet No. 6 Mood Linen, som er specielt udviklet til EQS og refererer til årstallet 1906, hvor den første elektriske Mercedes-Benz så dagens lys.

Mercedes EQS præsenteres den 15. april klokken 18:00 ved et digitalt event, som kan følges her: https://media.mercedes-benz.com/EQS.