FORMANDEN HAR ORDET

Formanden har ordet
Kilde: Sølvstjernen #128 2022

Kære medlem

Sommeren er over os, og I sidder allerede nu med endnu et nummer af Sølvstjernen. Som vi skrev sidst, så er der fart på med at ajourfører bladets kvartal udgivelser. Redaktionen har arbejdet på højtryk, så vi igen med dette nummer af vores kære klubblad Sølvstjernen er “Up to date”.

Der har i denne periode været et par af vores store træf arrangementer, hvor Gavnø Autojumble nok er det største trækplaster, og stor ros til arrangørerne Linda og John Larsen, og mere om dette træf inden i bladet, også en lille overraskelse, som vi er meget stolte over.
I forbindelse med vores generalforsamling, her i september, så er her en lille rettelse. Nogle gange går det så stærkt at selv Formanden mister overblikket. Det er faktisk undertegnede selv, Lejf Rasmussen og John Larsen som er på valg, og jeg skal beklage at jeg skrev det anderledes i sidste blad, men bare man erkender sine fejl og står ved dem, så er tilgivelse jo altid en mulighed.

I forbindelse med valget til generalforsamlingen, vil jeg endnu engang minde om, at den nuværende bestyrelse meget gerne modtager tilsagn fra medlemmer, der ønsker at deltage i dette spændende arbejde, som hele tiden giver muligheder for at forbedre klubarbejdet til gavn for alle. Skriv til mig, såfremt at det kunne have interesse, så vi stadig kan fortsætte med at være en aktiv klub.

På Merchandise fronten, sker der lidt igen, vi har sat prisen ned på de sidste Mercedes-Benz 600 W100 1:87, som er lavet i limited version på 500 stk. Der er nu ganske få tilbage, som må være interessant for en samler. Vi udvider nu også med MBKD nummerplader rammer til de nyere Mercedes-Benz modeller, hvor det kan være lidt svært at annoncere sit tilhørsforhold til klubben, det håber vi, vil være interessant, mere er på vej i løbet af eftersommeren.

På det sociale medie Facebook kommer der også flere og flere Mercedes-Benz Grupper, både danske og udenlandske, og som vi før har offentliggjort, så er klubbens Facebook side udelukkende til at give medlemmerne diverse information fra klubben, det skal ikke være til hindre at vi støtter de danske grupper /sider som kan give vores medlemmer nogle fordele. Det sidste skud på stammen er Mercedes W204 S 204 Danmark, som administreres af et af vores nyeste medlemmer Jesper Munch. Gruppen er opdateret på listen i bladet, og kan varmt anbefales for ejere af disse modeller. Såfremt man ikke er på Facebook, så er vi i bestyrelsen altid behjælpelige med at finde et svar eller guide Jer videre til dem vi mener kan hjælpe.

I Sølvstjernen tager vi inden længe fat på en ny serie, der har arbejdstitlen “På ferie med min kære Mercedes”, og derfor skal vi allerede nu bede Jer om at gemme feriebillederne, naturligvis gerne med Stjernen på nogle af dem, vi vender lige tilbage til, hvordan formatet bliver, men glæd Jer. Personligt var Jeg og resten af familien på Bornholm, og vores Mercedes-Benz biler bragte os rundt til mange spændende steder, også med Mercedes-Benz historie, det er jo noget specielt at der faktisk har kørt en Mercedes-Benz W123 lang rundt på Bornholm med dokumenteret 1. mill. kilometer på drivlinien. Derudover må I som altid gerne komme med gode ideer til radaktøren, om indhold til bladet. Og når I kommer rundt i sommerlandet, så tøv ikke med at dele hvervefolder ud, vi kan blive mange flere i klubben, som elsker Mercedes-Benz.

Som der har været skrevet i pressen, så er Daimler-Benz AG blevet delt op i to firmaer, et for personvogne og vans, samt et for lastvogne og busser. Hvad dette betyder, er vi ikke helt klar over endnu, men det er sikkert at Hessel A/S har overtaget lastvogn importen i DK fra Mercedes-Benz Danmark A/S, og at EvoBus A/S stadig styrer importen af busser. Man har allerede gang i at dele arkiver mm. op i de to divisioner, men hvor det ender, det håber jeg at få opklaret i løbet af eftersommeren. I MBKD er vi jo lidt anderledes end de andre klubber, for i Tyskland er klubberne meget modelopdelt, og i resten af verdenen ser vi typisk at klubberne koncentrerer sig om personvognene, hvor vi derimod er åbne for alle typer Mercedes-Benz produkter i vores klub, det er kun et spørgsmål om, hvem der vil tage udfordringen, så er der plads til både en sektion for Unimog, Lastbiler og Busser, det er Jer medlemmer som sætter mulighederne op i klubben.
I biblioteket arbejdes der stadig når tiden tillader det, på at få de sidste ting på plads, og i den forbindelse skal I som medlemmer endelig ikke holde Jer tilbage, hvis I ønsker at donere brochure, teknisk litteratur, bøger, merchandise, eller andet til klubben, så det kan blive opbevaret for eftertiden. Vi ved med sikkerhed at der ligger mange ting ude omkring i gemmerne, og derfor mener vi at kunne tilbyde forsvarlig bevaring for eftertiden, så den danske historie om Mercedes-Benz kan bevares samlet. Og husk, I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har behov for at besøge biblioteket for at gennemse teknisk litteratur og lignende.
Og til sidst ønsker vi i Bestyrelse og Redaktion ALLE vore medlemmer og deres familier en god sommer, og vi glæder os til at se Jer til de forskellige træf, og IKKE MINDST til generalforsamlingen som i år afholdes hos P. Christensen på Fyn, mere om det i bladet. – HUSK, Ingen klub uden aktive medlemmer.

Stjerne hilsen

Steen Elkjær – Formand