FORÅRSTUR PÅ VESTSJÆLLAND ER FULD BOOKET!

Gråsten Oldtimerløbet 2022

Sølvstjernen nr. 126. 2022.

Nu lander MBKD medlemsblad Sølvstjernen snart i jeres postkasse inden for de næste par dage.

Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Bladets tema handler denne gang om EQ: For lidt over 100 år siden havde Mercedes allerede bygget nogle af de første Elbiler
Vi fortæller om den spæde begyndelse til nutidens elektriske mobilitet – artikel af Jørgen Dankelev.

• Vi udreder også historien, fakta og anekdoter om Forbundskansler Adenauer sidste Mercedes W189.

• I Medlemsbilen fremviser og fortæller MBKD redaktør Jørgen Dankelev sin historien om hans EQA 250 AMG line.

• Vi har en spændende modelbil historie fra AutoCult og deres Renntransporter fra 1924.

• Erich Karsholt har været på research i klubbens arkiv og fundet lidt om Bilforhandler konflikter i 50’erne.

• Vi har en opfølgning fra forrige blads W201 tema fra et medlem om hans Topmodel W201. og meget andet…

Mercedes-Benz Vision EQXX

PRESSEMEDDELELSE – 19 APRIL 2022 14:10.

https://www.mynewsdesk.com/dk/mercedes-benz-danmark

Første officielle langturstest af den fuldt elektriske VISION EQXX bringer effektivitet til et nyt niveau. Med mere end 1.000 kilometer på én enkelt opladning sætter Mercedes-Benz imponerende benchmark for elektrisk mobilitet.

VISION EQXX har nu indtaget de europæiske veje og demonstreret sin imponerende rækkevidde og effektivitet. På sin rejse startende fra Mercedes-Benz’ udviklingscenter i Sindelfingen, tværs over de schweiziske alper og gennem Norditalien til slutdestinationen, sydfranske Cassis nær Marseille, har den fuldt elektriske konceptbil tilbagelagt mere end 1.000 kilometer i almindelig trafik – på én enkelt opladning.

Køreturen – som hele vejen blev foretaget med forseglet ladestik og overvåget af en uafhængig ekspert fra det tyske test- og certificeringsorgan TÜV Süd – begyndte i koldt og regnfuldt vejr og foregik hele vejen i almindelig trafik og ved normale hastigheder, inklusive kørsel på de tyske motorveje med op til 140 kilometer i timen og nær hastighedsgrænsen andre steder. Temperaturen spændte fra tre til 18 graders celsius. Den samlede distance oversteg præcis 1.008 kilometer, og der var endda strøm til endnu mere. Ved ankomsten til slutdestinationen – efter 11 timer og 32 minutters kørsel – var batteriets strømniveau således stadig omkring 15 procent, svarende til en resterende rækkevidde på omkring 140 kilometer. Det gennemsnitlige forbrug over hele turen var så lavt som 8,7 kWh pr. 100 kilometer.

“Vi gjorde det! Ved at køre mere end 1.000 kilometer i virkelighedens trafik med et forbrug på kun 8,7 kWh per 100 kilometer, har vi med VISION EQXX ganske enkelt skabt den mest effektive Mercedes nogensinde. Hele teknologiprogrammet bag bilen markerer en vigtig milepæl i udviklingen af elektriske køretøjer og understøtter vores strategiske mål om at blive førende på området,” siger Ola Källenius, CEO og bestyrelsesformand hos Mercedes-Benz Group AG.

Vindglat design og innovative teknologier
Det er kombinationen af et ekstremt vindglat design, en relativt lav vægt og en række innovative teknologier, som giver VISION EQXX sin imponerende rækkevidde.

Med en Cw-værdi så lav som 0,17 – til sammenligning har EQS, verdens mest aerodynamiske personbil, en Cw-værdi på 0,20 – glider konceptbilen praktisk talt gennem vinden. Dette skyldes det dråbeformede karrosseri, som former sig elegant og coupéagtigt mod bagenden, hvor sporvidden mellem baghjulene er 50 millimeter smallere end mellem forhjulene. Den variable hækdiffuser, som automatisk aktiveres, når hastigheden rammer 60 kilometer i timen, er desuden medvirkende til at optimere flowet og reducere vindmodstanden.

Takket være drivlinjens 245 hestekræfter (180 kW) var det ingen sag for VISION EQXX at forcere de stejle stigninger, som den blev udsat for under den mere end 1.000 kilometer lange køretur. Kunsten var imidlertid at gøre det med lavest muligt forbrug, og derfor er VISION EQXX bygget ud fra letvægtsprincipper, hvor lettere metaller og alternative naturmaterialer har erstattet traditionelle komponenter. Et godt eksempel er det særlige kulfiber-sukker-kompositmateriale, som udgør den øverste del af batteriet, og som er en teknologi, der er videreført fra Formel 1. Tilsammen skaber den nytænkende anvendelse af materialer en samlet vægt på 1.755 kilo, hvilket er omkring 20 procent lettere, sammenlignet med en traditionel konstruktion.

Mindre, stærkere batteri – og effektive dæk
En markant del af vægtbesparelsen kommer imidlertid fra selve batteriet. Med 100 kWh rummer batteriet i VISION EQX næsten den samme mængde energi som batteriet i EQS, der i forvejen sætter standarden blandt markedets elbiler. Det særligt udviklede batteri til VISION EQXX fylder dog kun halvt så meget i volumen og er samtidig 30 procent lettere. Resultatet er yderst kompakt batteri, som blot måler 200 x 126 x 11 centimeter og vejer 495 kilo, hvilket betyder, at det også passer i en mindre størrelse bil. Batteriet er i øvrigt udviklet i samarbejde med tech-eksperterne fra Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

Når det går ned ad bakke og under opbremsning, sørger VISION EQXX naturligvis for at omdanne den overskydende rulleenergi til ny strøm og yderligere forlænge rækkevidden. En ekstra sideeffekt ved denne feature er, at de mekaniske bremser sjældent kommer i anvendelse. Dette har gjort det muligt at udstyre VISION EQXX med en ny type aluminiumsbremser, som vejer signifikant mindre end de traditionelle udgaver af stål. Dertil kommer, at VISION EQXX også er udstyret med et tag bestående af 117 solceller, som leverer strøm til et 12-voltsbatteri, der blandt andet driver bilens navigationssystem. Denne løbende opladning med solenergi betød, at rækkevidden på køreturen blev forlænget med mere end to procent – svarende til cirka 25 kilometer over den mere end 1.000 kilometer lange rejse.

Ydermere bidrager dækkene til den ekstreme rækkevidde. Her har Bridgestone sammen med Mercedes-Benz udviklet et dæk med en ekstra lav rullemodstand på blot 4,7. Til sammenligning kræver det officielle EU-dækmærke en rullemodstand på 6,5 for at opnå topkarakter i klasse A. EQS anvender dæk med en rullemodstand på 5,9, hvilket allerede er betydeligt lavere, men med VISION EQXX går Mercedes-Benz altså skridtet videre. Et afgørende træk er dækkets dimensioner, 185/65 R 20, som giver en stor diameter kombineret med en smal dækprofil, ligesom dækkene også kombinerer to Bridgestone-teknologier: ‘ENLITEN’ teknologien, som sænker både rullemodstand og vægt med op til 20 procent, samt ‘ologic’ teknologien, som reducerer den naturlige deformation af dækket under kørslen.

“Med vores succesfulde roadtrip til Sydfrankrig har vi vist, at effektivitet er den nye valuta. Succesen taler også tydeligt for vores nye samarbejdsproces, der inkorporerer erfaringer fra Mercedes-AMG Petronas F1 Team og deres banebrydende ekspertise inden for elektriske drivlinjer. VISION EQXX er resultatet af et omfattende program, der danner en skabelon for udviklingen af mobilitet i fremtiden,” siger Markus Schäfer, Chief Technology Officer, udviklings- og indkøbsansvarlig samt medlem af bestyrelsen for Mercedes-Benz Group AG.

“Mange af de innovative udviklinger er ved at blive integreret i produktionen, nogle af dem allerede i den næste generation af modulær arkitektur til kompakte og mellemstore modeller fra Mercedes Benz. Og rejsen fortsætter. Med VISION EQXX vil vi blive ved med at teste grænserne for, hvad der er muligt.”

Tilmelding til sommertræf åben

SOMMERTRÆF 2022

Hotel Kommandørgården på Rømø danner i år rammen om sommertræf 2022.

LÆS MERE HER!

W110 EFTERLYSNING

Vi har i MBKD fået en henvendelse fra Nicklas H. der eftersøger historien om afdødes mormors 190 W110, da han gerne vil vide om den stadig er i live og i DK.
Sidste spor er, da Nicklas (som lille) så bilen under renovering hos en person i VIG (Odsherred – Sjælland). På daværende tidspunkt havde denne person registreringsattesten med mormors navn Grete Andersen.

Bilen har på daværende tidspunkt været registreret under CE 29198

Hvis nogen kender noget til historien om bilen, så kontakt venligst Nicklas H. på mail: nick_491@hotmail.com eller undertegnede på steenelkjaer@mercedesklub.dk

NYHEDSBREV MBKD

Ejby den 07-01-2022

Til alle medlemmer af Mercedes-Benz Klub Danmark.
Først og fremmest vil vi fra bestyrelsen ønske alle medlemmer et godt nytår og håber at I og Jeres familier kom ind i 2022 uden de store problemer. Vi er jo stadig i en svær situation med Covid19, men det ser heldigvis ud til at lysne her i foråret.

Sølvstjernen:
Som I alle ved, så blev den af forskellige årsager svært forsinket i udgivelsen, hvilket vi i bestyrelsen både beklager og er ærgerlige over, men den er på vej i postkasserne nu, og vi burde være på sporet igen med næste udgivelse.

Bestyrelsen:
Som det har været i 2021, så afholder vi jævnlig møder både på telefon, mail og fysisk i Sorø, og vi er nu i gang med at forberede sæson 2022, og I vil naturligvis høre nærmere på alle medier, men specielt mail. Og for Jer der synes at der er meget stille, så kontroller venligst at vi har korrekt adresse og mail adresse på Jer i databasen.

Gørløse Autoimport:
Den ”nye” dreng i klassen som aut. Mercedes-Benz service har fået ny hjemmeside, og jævnfør både min egen erfaring og henvendelser fra medlemmer, så har der været lidt opstarts vanskeligheder. Når I går ind på hjemmesiden, så skal I ved log-in anmode om et nyt password, og derefter oprette Jeres eget password igen, da Gørløse ikke kan se Jeres password. Alle konti er overflyttet til den nye platform (hjemmeside).
Når I er logget ind, vil både den alm. udsalgspris (med ”streg” over”) og JERES nettopris fremgå på den enkelte reservedel. Skulle I få problemer med dette, så kontakt venligst reservedelschef Nick Osholm på no@autoimport.dk og det vil blive rettet til.

Autoglas:
Vi har også fået en ”ny” specialist i autoglas (Frontruder), nemlig OldTimerGlas fra Viborg. Det er Viggo Hansen (Tidligere DanGlas A/S) som nu er specialiseret i frontruder til oldtimer biler. Han har et stort lager til Mercedes-Benz, så kan I ikke finde en originalrude, så er han bestemt et godt bud. Viggo kan kontaktes på 78702155 eller vh@gurli.dk for en snak. Ruderne kan også afhentes både på Fyn og Sjælland efter aftale.

Træf/Arrangementer:
Og til sidst et lille suk, det er tid at komme ud af busken med ideer til både simple ”kaffemøder” og egentlige køreture i foråret, vi savner Jeres input i mail boksen. Kontakt gerne John Larsen på jlarsen@mercedesklub.dk

På bestyrelsens vegne
Steen Elkjær – Formand

Sølvstjernen nr. 125

Vi beklager den lange ventetid, men nu lander MBKD medlemsbladet Sølvstjernen i jeres postkasse inden for de næste par dage.

Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Bladets tema handler denne gang om modeltype W 201 : Baby Benz.

• Erich Karsholt udreder fakta og historien om Baby Benz der var voksen fra fødslen.

• I Medlemsbilen får I Bruno Poulsen historien om hans 190 D 2.5 turbo (W201) fra 1989.

• Af nye biler bringer vi artikel om AMG GT 63 S E Performance og E. Karsholt køretest af V-Klassen “Marco Polo” camper.

• Vi ser hvad der er skete på “MBKD Generalforsamlingen” og nogle af de mange klubtræf og køreture i “Landet Rundt med Klubben.

• Vi afslutter vores artikelserie “Pimp din Mercer – 4. Del” om tuning og styling af Mercedes-Benz 1970 – 1990.

• Vi bringer vi tre boganmeldelser bl.a. Peter Nygaard’s mamutbog om “Mercedes i Formet 1″
og meget andet…

KLUBAFTENER EFTERÅR/VINTER 2021

Kære medlemmer.
 
Så er året gået på held for mange af vores biler, og de står forhåbentlig trygt opbevaret i garage, lade eller dagligstuen.
 
Vi afholder derfor 2 klubaftener i vores fine lokaler i Sorø.
Den 25.11.2021 og den 16.12.2021.
 
Der er åbent på begge dage fra kl. 18:00, og ønsker man at starte med lidt mad, så kan der bestille 3 stk. pænt smørrebrød hos John Larsen til en samlet pris af kr. 105,00,-
 
Der bestilles pr. mail på jlarsen@mercedesklub.dk og der kan betales via konto 0537-0000897728 med TYDELIG angivelse af navn og medlemsnummer.
 
Deadline for bestilling er henholdsvis den 22.11.2021 og den 13.12.2021.
 
Klubben er vært ved øl, vand, kaffe, mm.
Vi håber på nogle hyggelige aftener i vores fine klublokaler på adressen: ENERGIENS HUS, Energivej 3, 4180 Sorø.
 
PS: Såfremt man møder en låst dør (Sikkerhedssystem i huset) så ring på 28189810, så kommer vi og åbner døren.
 
Med venlig hilsen Bestyrelsen

Gørløse Autoimport A/S

Gørløse Autoimport A/S
Som en del nok har bemærket, så er Gørløse Autoimport A/S nu autoriseret Mercedes-Benz værksted og reservedelssalg. De servicerer alle former for person- og varevogne (Også EQ serien). Gørløse Autoimport A/S fortsætter naturligvis stadig med salg af brugte dele som hidtil. Vi ønsker Gørløse Autoimport velkommen, og håber på et fortsat godt samarbejde med vores klub.

TRÆF/KØRETURE 2022

TRÆF/KØRETURE 2022
Vi nærmer os med hastige skridt årets sidste måned, så hvis I har ideer til ”kaffemøder”, ”Garage/dækspark”, køreture eller lignende, så kontakt venligst Kasserer John Larsen, så vi kan koordinere de forskellige ture.

John Larsen
E-mail: jlarsen@mercedesklub.dk

Billede: Skandinavisk Pagode-træf 2021 (Skjoldenæsholm Hotel & Konferencecenter)

Sølvstjernen forsinket

Da vores redaktør Jørgen Dankelev har haft total nedbrud på hans trofaste MAC computer, og den nye desværre er en del forsinket grundet Covid-19 og deraf manglende dele i produktionen, så må vi desværre meddele af næste nummer af Sølvstjernen kan blive op til 3 uger forsinket.
Alle i bestyrelse og redaktion er naturligvis kede af og beklager dette, men det er desværre ude af vore hænder pt.
Dette medfører også at I vil modtage 2 numre af Sølvstjernen med ret tæt interval, da efterfølgende nummer vil komme planmæssigt.

100 års jubilæum

Den 5. november 1921 blev Mercedes-Benz stjerne logo et globalt kendt varemærke.

For 100 år siden ansøgte Daimler-Motoren-Gesellschaft om varemærkebeskyttelse af Mercedes-stjernens logo. Som blev et af verdens mest kendte varemærker.
Allerede i 1909 fik DMG den tretakkede stjerne og Benz gjorde laurbærkransen til et beskyttet varemærke.

Selv nu er den tredimensionelle Mercedes-stjerne i ringen, et symbol på en fortsat succeshistorie. Mercedes-Benz har for nylig fastholdt sin topplacering som det eneste europæiske mærke i top ti af “Best Global Brands 2021”.

Mercedes-Benz er fortsat verdens mest værdifulde luksusbilmærke, for sjette år i træk og det eneste i top-10.
Selve stjernen – uden den omgivende ring – har været kendt i godt et årti. DMG søgte om brugsmodelbeskyttelse for det i 1909, og det blev optaget i varemærkeregistret i 1911.

En meget speciel Mercedes-stjerne med en imponerende diameter på fem meter kan i øjeblikket beundres foran Mercedes-Benz-museet i Stuttgart.

KLUBBENS JULEFROKOST 2021

HUSK KLUBBENS JULEFROKOST 2021

På Hotel Kirstine Købmagergade 20, 4700 Næstved Lørdag den 04.12.2021

Det bliver I år på Hotel Kirstine I Næstved.
2 personer I dobbeltværelse 1890. -kr
1 person I enkeltværelse 1195. -kr
Prisen er inkl.: Det store traditionelle julebord.

Klubben for egen lokale med buffet.

Søndag er der morgenbuffet

Drikkevare afregner man selv I baren

Tjek ind på hotel fra kl.14.00
Tjek ud senest kl. 11.00

Tilmelding til jlarsen@mercedesklub.dk
Senest tilmelding frist 01.11.2021

Beløbet indbetales på 0537-0000897728
Husk navn og medlemsnr. På betaling.

MVH. John & Linda Larse

Referat af generalforsamlingen 2021

Klik her

Sølvstjernen nr. 124

Sølvstjernen nr. 124. Sommer 2021.

MBKD medlemsbladet lander snart i jeres postkasse i uge 35.

Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Vi ser hvad der er sket af klubaktiviteter i med klubben landet rundt bl.a. Gavnø, Ø-Tur, SL-træf, W123 Minitræf og Dækspark med Pagodesektionen
• Bladets tema handler denne gang om Type W123: – evig ung, artikel af Erich Karsholt.
• Portræt af Rudolf Oeser – Mercedes-Benz Ambassadør i Skandinavien, artikel af E. Karsholt.
• I Medlemsbilen får I historien om Michael Larsen og hans “Hobbybil” 230E (W123) fra 1983.
• Vi går bag historien om The Italian Job på en Pagode hos Pininfarina med deres design projekt af Tom Tjaarda
• Vi fortsætter vores artikelserie “Pimp din Mercer – 3. Del” om tuning og styling af Mercedes-Benz 1970 – 1990.
• Vi bringer også lidt med Tintin’s Mercedes modelbil i skala 1:24

EPC-Net / Xentry

Til alle medlemmer af Mercedes-Benz Klub Danmark.
 
Vi har nu fået en endelig status på Xentry (EPC) systemet, og vores adgang til dette, hvilket desværre er ret nedslående.
 
Siden november 2018, hvor man ændrede fra EPC til Xentry, burde der have været adgang til dette system med teknisk information og reservedele for alle klubmedlemmer, og ovenikøbet gratis.
Det har desværre været med større udfordringer end ønsket, og har også givet os i bestyrelsen en del ekstra arbejde med at korrespondere med MBCC, hvor vi har fået en ”sludder, for en sladder” hver gang.
 
Nu meddeler man imidlertid at det er slut med klubmedlemmers gratis adgang til Xentry, da systemet primært er lavet til de professionelle brugere (Mercedes-Benz Forhandlere) og ikke private Mercedes-Benz ejere, da alle adgangskoder mm. skal bearbejdes i forskellige systemer grundet GPDR reglerne fra EU.
Denne arbejdsbyrde med alle de manuelle funktioner kan MBCC ikke få stillet tilstrækkelig kapacitet til rådighed, til at håndtere, hvorfor det er besluttet at stoppe denne ydelse til klubmedlemmer.
 
Derfor gælder følgende fremadrettet:
• Alle nuværende medlemmer, som har adgang til Xentry, vil have det til slut 2021
• Fra 2022 er det slut, og man vil manuel slette alle mulige adgange til systemet
• Log-in som har været inaktive i mere end 180 dage, annulleres nu.
• Ingen support hotline vedr. Xentry fra nu.
 
Og nu til det rigtig slemme, da systemerne til en vis grad hænger sammen, er der ikke mulighed for at nye medlemmer kan få adgang til ClubLounge, og der vil blive sendt mail ud til alle nuværende ClubLounge medlemmer om status.
 
Hvilke alternativer er der så ?.
I Tyskland er der et netværk af Mercedes-Benz Classic Partner, som kan kontaktes via hhtps://www.mercedes-benz.de/passengercars/services-accessories/classic-partner.html
 
Vi vil fra bestyrelsens side tage kontakt til både MBCC og den danske importør, for at få en DANSK løsning, da vi ikke har indtrykket af, at der er mange forhandlere der ved noget om en Mecredes-Benz som er mere end 5 år gammel, hvilket jo bestemt ikke er tilfredsstillende for vores medlemmer.
 
Vi skal fra bestyrelsens side, på det dybeste beklage denne udvikling, men vi er desværre kun en lille brik i det store spil hos vores elskede bilmærke, men vi kæmper videre for at I skal få den bedste oplevelse med Jeres elskede biler.
 
Med venlig hilsen
 
Steen Elkjær – Formand
Mercedes-Benz Klub Danmark

Sensommertræf 2021

Bogø-Møn Sensommertræf 2021
 
26 biler og 48 personer, mødte ind hos smeden på Bogø kl. 10.00. Lørdag den 28 August.
 
Efter at vi havde set smeden fine samling, kørt vi videre til Fanefjords skovpavillonen på Møn. Hvor Lars Kromand sørgede for kalvesteg med tilbehør.
 
Derfra gik turen langs Østersøen til Møn IS, hvor vi kunne se de tomme stalde, da alle kørerne var ude på marken. Her spiste vi dejlige is, fra deres mælk.
 
Vi takker alle der deltog i turen og gjorde dagen helt fantastisk.
 
Venlig hilsen
 
John & Linda Larsen
 
 


 

Generalforsamling 2021

Hermed indkaldes til Generalforsamling den 11 september kl. 14:00 i Mercedes Benz Klub Danmarks klublokaler
Energienshus, Energivej 3, 4180 Sorø.

Som afslutning kan klubbens arkiv ses efter dagens møde til Kl.17.00.

Dagsorden:
1 Valg af dirigent.
2 Bestyrelsens beretning.
3 Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse.
4 Indkomne forslag.
5 Fastsættelse af indskud og kontingent for det kommende
regnskabsår.
6 Valg af bestyrelsesmedlemmer for 2 år af gangen.
7 På valg er:
John Larsen (modtager genvalg)
Folmer Larsen (modtager genvalg)
Karsten Nielsen (modtager genvalg)
8 Valg af suppleant.
9 Valg af revisor, bestyrelsen foreslår Jacob Nissen Kronow.
10 Eventuelt.

Bemærk:
Note 1:
Forslag til behandling på generalforsamlingen skal fremsendes skriftligt, og være klubbens formand (Steen Elkjær) i hænde senest 4 uger før afholdelse af generalforsamlingen, således at forslag kan optages på generalforsamlingens dagsorden.

Note 2:
Regnskabet er tilgængeligt på klubbens hjemmeside 14 dage før afholdelse af generalforsamlingen.
På bestyrelsens vegne.

Steen Elkjær – Formand Mobil: 2818 9810 Mail. steenelkjaer@mercedesklub.dk

FOR-TUREN til MERCEDES-BENZ KLUB DANMARK GENERALFORSAMLING
MBKD byder medlemmerne velkommen Lørdag 11 september kl. 9.30 hos Haveejer Jørgen Nielsen i
ZEN- GARDEN – Vedde Byvej 49 , 4295 Stenlille

LÆS MERE HER!

JULEFROKOST 2021

Page navigation