EPC (Xentry) udfordringer

Kære medlemmer
 
Vi har modtaget flere henvendelser fra medlemmer som ikke kan få adgang til Xentry systemet hos Mercedes-Benz, og det tager vi naturligvis meget seriøst.

Desværre så har mange (inkl. Formanden) fået en mail om fornyelse af password for adgang, hvilket så efterfølgende ikke fungerer, og det er dybt utilfredsstillende, men desværre viser det sig at det i øjeblikket er en generel udfordring hos Daimler-Benz, altså også for forhandlere mm.

Dette er en ringe trøst, men vi arbejder hårdt på en løsning sammen med MBCC, og håber på en snarlig løsning, omend det ikke går for stærkt hos den i øjeblikket, da Tyskland er væsentlig hårdere ramt af Covid-19, og de derfor arbejder på helt andre præmisser end de er vant til.
 
Med venlig hilsen
Steen Elkjær – Formand
 
Mercedes-Benz Klub Danmark
Mobil +45 28 18 98 10

Mercedes EQS

Banebrydende elektrisk luksus i Mercedes EQS

EQS er den første 100 procent elektriske sedan fra Mercedes-Benz, og med en kombination af banebrydende teknologi og design, overbevisende funktionalitet og en revolutionerende digital brugerflade placerer den nye model sig forrest i feltet af luksus-elbiler.

Den nye EQA er netop blevet præsenteret, men næste fuldelektriske model fra Mercedes-Benz står allerede klar i kulissen. Og mens EQA er den første fuldelektriske kompakt-SUV fra Mercedes-EQ, er den ny EQS i en helt anden og endnu mere luksuriøs liga.

Det eksklusive udtryk ses både i eksteriørets coupé-inspirerede bueform, black panel-fronten og det karakteriske for- og baglygtedesign, som understreger det futuristiske udtryk. I kabinen strækker den nye MBUX Hyperscreen sig på tværs af instrumentpanelet i hele bilens bredde og gør det muligt for føreren at overskue alle de vigtigste informationer og funktioner helt uden at scrolle gennem menuer. Takket være det såkaldte ‘Zero layer design’ i brugerfladen placeres de mest relevante funktioner nemlig altid øverst afhængigt af den aktuelle køresituation. Og så forstår MBUX nu 27 forskellige sprog – herunder dansk.

“Vores ambition er at være førende inden for elektrisk mobilitet, og vejen dertil går gennem en intelligent og softwarebaseret tilgang til innovation. Vi er allerede godt på vej, for med EQS tilbyder vi nemlig vores kunder en revolutionerende elektrisk køreoplevelse, som sætter nye standarder inden for luksus og komfort,” siger Markus Schäfer, bestyrelsesmedlem hos Daimler AG og COO i Mercedes-Benz.

EQS appellerer til sanserne
Den fuldelektriske luksus-sedan produceres side om side med den ikoniske S-Klasse på ‘Factory 56’ i tyske Sindelfingen, og selvom slægtskabet til netop S-Klassen er tydeligt, repræsenterer EQS en helt ny tilgang til innovativ luksus, som appellerer mere til sanserne end nogensinde.

Den elektriske drivline sikrer en nærmest lydløs og vibrationsfri køreoplevelse, men med Burmester surround soundsytemet er det desuden muligt at skabe et individuelt og dynamisk lydunivers, som byder fører og passagerer velkommen og samtidig tilpasser sig kørestilen undervejs. Det er blandt andet muligt at vælge mellem programmerne Forest Glade, Sounds of the Sea og Summer Rain.

Derudover fås EQS med et aktivt duftsystem, som er en del af AIR-BALANCE-pakken. Systemet byder både på aktive kulfiltre, som effektivt renser luften i kabinen, samt et udvalg af dufte – herunder en særligt duft med navnet No. 6 Mood Linen, som er specielt udviklet til EQS og refererer til årstallet 1906, hvor den første elektriske Mercedes-Benz så dagens lys.

Mercedes EQS præsenteres den 15. april klokken 18:00 ved et digitalt event, som kan følges her: https://media.mercedes-benz.com/EQS.

W123 sektionen

Det er med glæde vi byder Christian Præstrud velkommen, som kontaktperson for W123 sektionen.

Er du vild med W123, så kontakt ham. han kan skabe det netværk, du evt. mangler.

Læs mere her

 

Sølvstjernen nr. 122.

Sølvstjernen nr. 122. Vinter 2021.
MBKD medlemsbladet lander snart i jeres postkasse i uge 7-8.

Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Kalenderen bringer lidt om kommende Klub aktiviteter og arrangementer. bl.a. Ny aktør i KlubRabat og MBKD 2021 Sommertræffet på Rømø.
• Bladets tema handler om S-Klassen W140: “Verdens Bedste Bil” artikel af E. Karsholt.
• Brugtbil Køber Guide med råd og vejledning når du skal ud at købe en W140
• I Medlemsbilen får I historien “En Stjerne så jeg skinne” om Richardt Petersen og hans V-12 600SEL fra 1995.
• “Det var Dengang” her får du historien bag “Ikast Folkevogn” fortalt af Mercedes forhandler Anders Gjørret.
• Vi starter op på en ny artikelserie “Pimp din Mercer – 1. Del” om tuning og styling af Mercedes-Benz 1970 – 1990.
• Vi skal også på eksotisk køretur fra Daimler-Benz, Stuttgart til Racerløb i Libyen, Grand Prix Tripoli 1938. Ny viden og foto fra arkivet hos Mercedes-Benz Stuttgart.
og meget andet…

Rabataftale Gørløse Autoimport

Kære medlemmer af Mercedes-Benz klub Danmark – Rabataftale Gørløse Autoimport

Som I forhåbentlig ved, så arbejder bestyrelsen trofast videre for medlemmerne, Covid-19 eller ej.

Vi har erfaret at der på et tidspunkt er indgået en rabataftale med Gørløse Autoimport, men vi har i bestyrelsen aldrig set denne formaliseret.
Derfor har jeg aftalt med Nick Osholm hos Gørløse Autoimport, at vi “genstarter” denne aftale på ny. De få medlemmer der er med på den gamle aftale, skal forny deres log-in til deres side hos Gørløse Autoimport. Vi beder medlemmerne bære over med dette. Det skal her pointeres, at log-in i den nye aftale, SKAL være det nummer som findes på klubkortet (ClubCard ID som stater med DAN……), dette sådan at vi sammen med Gørløse Autoimport kan kontrollere at det kun er klubbens medlemmer der får denne rabat fordel.

LÆS MERE HER!

MB søges til film!

Kære medlemmer.
 
Henvendelse fra et produktionsselskab, som er ved at producere i alt 4 reklamefilm for Mercedes-Benz-importøren.
Filmene handler om, at en Mercedes-Benz er en del af familien.
 
Tre skuespillere udgør familien, som filmene handler om, og vi skal i den forbindelse bruge en bil til dem.
 
Da det ikke må være en helt ny bil, kan importøren ikke umiddelbart stille én til rådighed, så nu vil jeg høre, om nogen herinde mon har lyst til at stille sin bil til rådighed.
 
Det drejer sig foreløbig om 6 dage fra fredag d. 28. januar til onsdag den 3. januar, og senere i løbet af foråret skal bilen bruges igen, og man må derfor forvente, at man kommer til at undvære bilen ad flere omgange.
 
Vi kompenserer naturligvis for tid og kilometer efter aftale – enten kontant, i form af lånebil eller begge dele.
 
Det er afgørende, at vi har mulighed for at benytte den samme bil til alle optagelser!
Vi søger én af følgende modeller:
C-Klasse stationcar (S 205, efter facelift)
E-Klasse stationcar (S 213, FØR nuværende facelift)
GLC SUV (Før nuværende facelift)
 
Hvis nogen synes, det kunne være sjovt at have sin Mercedes med i 4 reklamefilm fra den danske Mercedes-importør, så sæt dem meget gerne i kontakt med mig.
 
Henvendelse til Thomas Palmvang. Mail: tp@carloscom.dk

Efterlysning!

Jeg er ny Mercedes Benz SL ejer/kører (R230, SL500 2008 faceliftet), efter siden 1996 at have ejet forskellige W124 modeller. 300D, 300D turbo, E500 limited.
 
Nu er drømmebilen i hus og drømmen er at samle alle SL modeller inclusive faceliftninger, i alt 13 biler, 14 hvis den nye SL når at komme før begivenheden, til begivenheden.
 
Begivenheden er ”Ringkøbing løbet”. Et veteranbilløb der har eksisteret i 52 år, og altid i sidste weekend i juli. Her deltager op mod 150 klassisk/veteranbiler samt og nogle få lastbiler, motorcykler og knallerter eventuelt.
 
Nu er undertegnedes idè, at hele SL modelrækken deltager i løbet, og starter naturligvis med, ikonet over dem alle ”Mågevinge” forrest og bagerst nyeste model.
 
Jeg HAR fundet 11 modeller og mangler nu følgende 2 modeller:
W198, 300SL, Roadster hardtop, 1957-1963 samt R231, SL, 2012-2016.
 
Motorstørrelse og udstyrsniveau er uden betydning.
I et corona år hvor alle har ”husarrest” er her en enestående chance for at vise din flotte SL frem i grønne og festlige omgivelser.
 
Prøv at søge ”Ringkøbing løbet” frem på Google og læs mere om arrangementet.
 
Har du en af ovennævnte modeller eller kender du en der har, hører jeg meget gerne om det.
 
Med venlig hilsen
 
Christian Holm Nielsen
Jagtvej 10, Gammelsogn
6950 Ringkøbing
Tlf.: 40189836
Mail: glsogn@mail.dk
 

Nyt klubkort

Nye klubkort på vej til medlemmer af MBKD 😀
Kort er gældende for 2021-2022.
Der udsendes over 60.000 kort. Så det ikke sikkert, dit klubkort rammer postkassen i denne uge. Skulle du mod forventning ikke modtage kortet ultimo januar, kontakt ikke Mercedes-Benz i Tyskland, kontakt klubben i DK.
Læs mere om fordele ved kortet her.

Klubaften aflyst!

Vi bliver nødt til at aflyse vores klubaften på torsdag den 07.01.2021 pga (Covid 19)

Vi åbner først op for klubaften igen når alt er mere normalt.
Der bliver udsendt en nyhedsmail når vi åbner igen.

MVH. John Larsen

Glædelig jul og godt nytår

Kære medlemmer

I ønskes en glædelig jul samt godt nytår.
Tak for 2020. Håber vi ses meget mere i 2021.

Duftkerzen von Mercedes-Benz in “Cherry Blossom” und “Leather Woods” Note. Runde Glasgefäße sind doppelt schwarz lackiert. Quadratische Rahmen in Metallic Farben heben die Duftnote und den Mercedes-Benz Schriftzug hervor. Verschlossen werden die Duftkerzen mit einem silbernen, mit dem Stern geprägten Deckel.
Scented candles from Mercedes-Benz in “Cherry Blossom” and “Leather Woods” note. Round glass vessels are double black lacquered. Square frames in metallic colours emphasise the scent and the Mercedes-Benz lettering. The scented candles are closed with a silver lid embossed with the Mercedes star.

Klubaften fuld booket.

Klubaften torsdag den 10.12.2020, er nu fuld booket.
Så holder vi igen klubaften, den 07.01.2021.
Der ville være mulighed for at bestille luxus smørrebrød til kr. 35.- pr. stk.
Tilmelding til John Larsen på mail jlarsen@mercedesklub.dk med medlemsnr. og navn samt antal stk. smørrebrød.
Tilmelding, snarest muligt.
 
MVH. Bestyrelsen

Referat fra Generalforsamlingen 2020

Klik her!

Sommertræf 2021

Sommertræf 2021

Vi mangler lokale medlemmer til vores træfudvalg 2021.

Hvis du sidder derude og tænker at her i mit område kan man jo lave en fantastisk køretur til vores pointløb om lørdagen så ring eller skriv til os.

Lad os tage en snak om det kunne lade sig gøre, og meget gerne hvis man samlede et lille hold med 1 eller 2 medlemmer mere, som kan hjælpe med at lave pointløb, samt de praktiske opgaver som ville være under træffet.

Vi er så et hold i bestyrelsen, som ville hjælpe træfudvalget med alt det administrative, som hotelaftaler, skilte, tilmeldinger, betalinger, sponsor og hvad der ellers måtte være.

Så kom bare frit frem, det er slet ikke så farlig, når bare vi hjælper hinanden.

Vi er helt åben, overfor hvor i landet træffet afholdes.

Spørgsmål rettes til John Larsen

Tlf.: 20147292 Mail: jlarsen@mercedesklub.dk

Klubaften Sorø 05.11.2020

Efter indvielsen af vore nye klublokaler i forbindelse med generalforsamlingen, var det tid til første klubaften i vores nye domicil. Der var tilmeldt 6 medlemmer, det kunne godt have været flere, men alt har jo en start.

Vi ankom kl. 18:00 og hyggesnakkede lidt i lokalerne, inden vi (bestilles forud ved tilmelding) alle satte os i kantinen og fik 3 x smørrebrød og en fortsat hyggesnak. Efter maden gik vi igen ned i vore dejlige klublokaler og snakken gik lystigt indtil sidst på aftenen.

SÅ er du til lidt Mercedes-Benz sladder, så tilmeld dig hos John Larsen, så ses vi forhåbentlig ved næste arrangement den 10-12-2020 kl. 18:00 i Energiens Hus i Sorø.

Tilmelding: jlarsen@mercedesklub.dk

Med venlig hilsen
Steen Elkjær – Formand
Mercedes-Benz Klub Danmark
Mobil +45 2818 9810

Sølvstjernen nr. 121. Efterår 2020

På vej ud til medlemmer af MBKD.

Sølvstjernen nr. 121. Efterår 2020.

MBKD medlemsbladet lander snart i jeres postkasse.
I dette nummer af Sølvstjernen kan du glæde dig til at læse bl.a. om:
• Klub aktiviteter i “Landet rundt”. Omtale af Gavnø og mini Sen-Sommertræf
• Referat fra Generalforsamlingen samt indvielse af MBKD nye klublokaler og arkivsamling i Sorø.
• Bladet har tema om “Den vigtigste Mercedes” Ponton – modellen 180 / 190 / 220. Type 120/121.
• I Medlemsbilen får I “Historien om Amtsvejmanden – der købte en ny Mercedes-Benz” og om hans 190b Ponton W121 fra 1957.
• Du kan også læse om Dansk 180’er hyrevogn.
• En eventyrlige Automobil rejse tværs over Afrika med et specialbygget køretøj fra Gaggenau. Turen var planlagt til at tage 6 måneder, i stedet tog den 2 år.

og meget andet….

7 x Verdensmester

Erstatnings træf 2020

Kære Medlemmer

Covid19 spøger stadig, og den fik da også sat en lille kæp i hjulet på vores træf, idet at Hessel A/S i dag meddelte, at der var truffet en koncern beslutning om, ikke at have nogle former for arrangementer resten af 2020, og det gælder både gæster, kunder og medarbejdere. MEN vi giver ikke op i MBKD, et lille bump på vejen skal ikke stoppe os, for med sund fornuft, lidt omtanke og glæden ved vores biler, så skal vi nok få en god dag alligevel.

Derfor starter træffet på p-pladsen ved Industrimuseet, hvor vi udleverer billetter til alle (lille klistermærke som skal bæres synligt), og så er der fra 11:00 stadig besøg på museet. Man har på museet taget alle de forholdsregler som der kræves, men det er naturligvis op til Jer at drage omsorg for god afstand mm.

Efter dette besøg køres som planlagt til Scandic Bygholm Parkhotel for frokost, og her er I delt i to hold, som nyder frokostbuffet i hvert sit lokale (HUSK mundbind, når I færdes på hotellet).

Herefter stadig køretur som aftalt (kort vedhæftet), og her vil vi gerne have at I kører afsted i hold af 8 biler, og I bedes venligst hjælpe hinanden, men skulle det gå galt undervejs, så har I både fået kort og adresser i denne mail.

Program:
(UDGÅR – 09:30 – 10:45 Hessel A/S, Vejlevej 146, 8700 Horsens
– Her er Hessel vært ved en let gang morgenmad, og lidt tiltrængt dækspark. UDGÅR)

10:45 NY mødetid på Industrimuseets P-plads, Gasvej 17, 8700 Horsens.

11:00 – 12:45 Vi besøger Danmarks Industrimuseum, Gasvej 17, 8700 Horsens
– Oplev hvordan Danmark gik fra Landbrug til Industrination.

13:00 – 14:30 Bygholm Parkhotel, Schüttesvej 6, 8700 Horsens
– Her nydes en stor frokostbuffet inkl. 1 x drikkevarer.

14:30 – 16:00 Køretur i den skønne egn omkring Horsens og Juelsminde
– Ruteplan bliver udleveret til alle, så vi kan nyde turen.

16:00 – 17:00 Kaffe og kage i nærheden af Juelsminde Hallens Cafeteria.

ALT information er også udsendt på direkte mail, har I ikke modtaget denne, så kontakt mig venligst på steenelkjaer@mercedesklub.dk

Med venlig hilsen

Steen Elkjær – Formand – Træfarrangør
Mobil: +45 2818 9810

Klubaften i MBKD

Klubaften den 5. november 2020 kl. 18:00 – 22:00.

Så er vi på plads i klubbens nye lokaler i Sorø hvor vi den første torsdag i måneden afholder klubaften.
Denne først klubaften har vi ikke noget tema men vi har vores store arkiv med Danmarks største samling af blade-bøger instruktionsbøger om Mercedes.

Kom og find det du søger eller bare få en god Mercedes snak.

Der ville være mulighed for at købe 3 stykker smørrebrød for kr. 35.-
Hvis man ønsker at købe smørrebrød så sende en mail til jlarsen@mercedesklub.dk
Man afregner på aften med kontanter. Bestilling senest den 1. november 2020.

Klubben er vært for te-kaffe-øl-vand

Vi ses på Energivej 3, 4180 Sorø.

MVH. Bestyrelsen

Billeder fra Generalforsamlingen 2020

Billeder: Erik Ringkjøbing