Kontaktperson for W124 sektionen

Så fik vi endelig en repræsentant for vores W124 sektion, som virkelig ved alt om disse modeller og meget andet.
Mick Gideon Olsen er flasket op med Mercedes-Benz og bruger rigtig meget tid på at hjælpe diverse Mercedes-Benz ejere med deres biler, specielt 107, 129, 124, 126, 140 serien er hans stærke side, og noget så specielt som motorstyring mm. er hans top specialitet, hvor der virkelig kan hentes meget hjælp og viden.

Tak til Mick for at tage stafetten op.

Kontaktperson for W124 sektionen:
Mick Olsen
Mobil: 42 72 40 24
Mail: Mickgolsen@hotmail.com

Billede: 1993 W124 E500

INVITATION

Hej Alle,

Med kort varsel (desværre) så har vores medlemmer på Sjælland nu mulighed for at møde Elisabeth og Fred fra New Zealand i Køge den 21-07-2022 fra kl.18 – 20.
De kommer i deres fine og trofaste Mercedes ponton, som nogle af vores medlemmer havde møde med hos P. Christensen i Odense i mandags, hvor der blev udført service på den fine bil.

Mødet vil være helst uformelt og hyggeligt på Køge Torv, og vi håber at der, trods den hurtige udmelding, vil være medlemmer der har tid til at deltage, der er ikke tilmeldingspligt, I kommer bare, og tag kaffen med til et par hyggelige timer.

Er I ikke medlem af klubben, er I alligevel velkomne til denne lille komsammen.

Da Elisabeth og Fred sætter kursen mod Sverige fredag, er dette eneste mulighed for at være med til hygge med dem og deres Ponton.

Se mere på https://classicstrider.com/

De bedste hilsner
Steen Elkjær
Formand – mobil 28189810

Sølvstjernen nr. 128. 2022.

Nu lander MBKD medlemsblad Sølvstjernen snart i jeres postkasse inden for de næste par dage.

Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Bladets tema handler denne gang om 300 SL W198: Vi fortæller historien om Mågevingen set fra dansk synsvinkel – artikel af Erich Karsholt.
Du får også denne gang en 300 SL Coupé og Roadster Køber Guide i bladet.

• I Medlemsbilen fremviser og fortæller MBKD medlem JØRGEN KJÆRSGÅRD LARSEN om sin 300 SL Roadster fra 1961.

• Læs også historien om da Mercedes-Benz USA distributør Max Hoffman solgte den allerførste Mågevinge fra Stuttgart.

• Vi skal også ud at køre med Lynets hast i Blitzen-Benz. Historisk artikel om de kun seks byggede rekordvogne.

• Vi har igen kigget i Mercedes-Benz arkiv og fundet Fotografier om 300 SL taget af Rodolfo Mailänder med hans Leica kamera på Sindelfingen samlefabrikken i Stuttgart.

• Endvidere har vi reportage fra to MBKD klub træf/køretur Gavnø Autojumble og Møn Bryghus
og meget andet…

Pagoderne har været på årets Ø-tur.

En herlig tradition blev afviklet for 19. gang med et 4-dages arrangement på skønne Samsø.

22 biler deltog hvilket var det maksimalt mulige for at kunne sikre alle deltagere overnatningsmulighed på Samsø Feriecenter.
Alice og Mogens stod for årets turplanlægning, og de havde sammensat et program afvekslende mellem spændende besøg og pragtfulde køreture i vores skønne “Pagoder” gennem Samsø´s smukke natur og idylliske landsbyer.

Torsdag blev brugt til ankomst fra hele landet og i et ægte dansk forårsvejr, hvor sol og regnbyger løbende afløste hinanden. Som altid ved disse Pagodetræf var humøret højt og gensynsglæden stor.
Aftensmaden blev indtaget på Ballen Købmandsgård, hvor vi tilbragte et par hyggelige timer sammen omkring bordet.

Efter en skøn morgenbuffet på Feriecenteret kørte vi i kortege gennem landskabet på det sydlige Samsø mod turens første besøg “The Morgan Garage” i Besser.
Det var en regulær overraskelse, der ventede os. Preben Bograd har skabt et fantastisk museum, hvor hans passion for de smukke Morgan biler får fri udblæsning. Et museum af en karat, som man kun ville forvente at finde det i en af de større danske byer. Preben fortalte levende om sit arbejde med at få museet stablet på benene og ikke mindst om sine indtil nu 15 helt specielle Morgan-biler med hver deres helt særlige historie. Men der var ikke kun biler i museet. Hundredevis af tidstypiske effekter sørgede for en imponerende ramme omkring bilerne; men de gav også en stor oplevelse for de, der måske ikke kun stod og nærmest savlede over de smukke biler.
Eftermiddagen var på egen hånd, og blev flittigt brugt til ture rundt på øen. Vi fik også prøvesmagt de berømte Samsø-kartoffelmadder i forskellige udgaver.
Aftensmaden blev indtaget i Feriecenterets restaurant.

Efter morgenmaden lørdag kørte vi en pragtfuld tur op mod Nordby og Samsø Labyrinten, som er intet mindre end verdens største labyrint.
Vi fik historien om labyrintens tilblivelse. En 6 ha stor plantage med juletræer blev ændret til en labyrint af nogle initiativrige folk, da træerne nåede en kvalitet, der var så ringe, at ingen ville købe dem.
Labyrinten giver ikke bare sjove og spændende oplevelser for børn og voksne, den er samtidig en væsentlig bidragyder til biodiversiteten, og så er hele projektet naturligvis CO2 neutralt. Vi blev inddelt i hold af 4-5 personer og så drejede det sig ellers om at finde sin vej gennem labyrinten ved at besvare 75 spørgsmål, som ledte holdet den rigtige vej, hvis spørgsmålene vel at mærke blev besvaret korrekt. Der var spørgsmål om alt mellem himmel og jord, og så var de i dagens anledning naturligvis krydret med spørgsmål om Mercedes-Benz. En super oplevelse, som absolut kalder på et genbesøg næste gang vi gæster Samsø.
Tilbage til Nordby med parkering af Pagoderne rundt om det berømte gadekær. Vejret var pragtfuldt og det gav nogle fantastiske billeder af de smukke biler ved gadekæret.
Frokost i Nordby i Den gamle Købmandshandel, og uddeling af præmier til det vindende hold i Labyrinten.
Kortege kørsel gennem Samsøs smukke natur tilbage til Feriecenteret, hvor vi nød det skønne vejr med et glas kølig rosé eller en kold øl på terrassen.
Festmiddagen i Feriecenterets restaurant rundede en skøn dag af på bedste vis.

Da vi havde indtaget morgenbuffeten og rømmet værelserne, kørte vi til Samsø Tekniske Museum.
En flok frivillige entusiaster har her sat sig for at lave et teknisk museum med alskens ting og sager fra en svunden tid. Vi blev mødt ved indgangen af en skøn Moto Guzzi motorcykel årgang 1934 og dens ejer Tom Albertsen, som ikke behøvede mange opfordringer før han startede vidunderet. Hvilken lyd!
Vi hørte lidt om museets tilblivelse. Museet har til huse i en gammel højskole og er stadig under opførelse. De frivillige havde haft travlt for helt ekstraordinært at kunne åbne denne dag for os Pagodefolk. Og så var der ellers rundgang på egen hånd. Og der var noget for alle interesser: Biler, traktorer, radioer og køkkenudstyr for blot at nævne nogle af de udstillede effekter.
Så gik turen mod Besser Udsigtstårn, som i virkeligheden er en gammel mølle. Møllen blev verdensberømt i Danmark, da den indgik som en afgørende del af den danske stumfilm “Arvingen til Skjoldborg” – se link nedenfor, som blev optaget i 1913 og havde premiere 23. april 1914. Møllen blev i filmen sat i brand, og det var ved at udvikle sig mere dramatisk end forudset. En lokal guide fortalte levende om filmen og dens tilblivelse.
Tilbage i bilerne gik turen mod Ballen Havn, hvor der blev linet op til endnu en foto-session, inden vi indtog Restaurant Skipperly og fik serveret den mest lækre frokost, som afslutningen på endnu en minderig ø-tur i Mercedes-Benz Pagodeklubben. En stor tak til Alice og Mogens for et fantastisk arrangement fra alle deltagere.

Medl nr. 1799
Jens Erik Platz

Link til filmbeskrivelse:

Lokation og beskrivelse af møllen.

Stumfilmen: ARVINGEN TIL SKJOLDBORG

Fakta om filmen: Arvingen til Skjoldborg

Møn træf takker

Møn træf i lørdag den 18.06. med start på Møn bryghus
Der kom 30 biler. Fra kl. 9:45 var der rundvisning, og ølsmagning.

Derefter gik turen ud over Møn og langs Østersøen til vi kom til Damme Kro som havde lavet Damme schnitzel.
Vi takkede af kl. 15:00.

Vi takker alle der kom og gjorde dagen fantastisk.

Hilsen John & Linda Larsen

Foto: Bryghuset Møn er et dansk mikrobryggeri, der ligger i Stege på Møn. Det åbnede i 2005 med Svend Austel fra Bamberg, Tyskland, som brygmester. Bryggeriet fremstillet ni forskellige typer øl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sølvstjernen nr. 127. 2022.

Nu lander MBKD medlemsblad Sølvstjernen snart i jeres postkasse inden for de næste par dage.
Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Bladets tema handler denne gang om CLK: Vi fortæller historien om CLK’s Design idé til færdig produktions model – artikel af Erich Karsholt.
Du får også denne gang en CLK Køber Guide i bladet

• I Medlemsbilen fremviser og fortæller MBKD medlem Tommy Hoffmann om sin CLK 320 diesel, cabriolet A209 2006.

• Vi bringer en spændende historie om Tigerjagt i Indien med en Mercedes-Benz W 06 fra 1928.

• Vi har kigget i Mercedes-Benz arkiv og fundet noget om Den rullende Målerinstrumentvogn, en ombygget specielmodel af en Adenauer 300d W189.

• Apropos arkiv – Så har Mercedes-Benz Classic arkiv eksisteret i mere end 85 år, vi kigger indenfor og ser hvad der foregår her.
og meget andet…

Gavnø Classic Autojumble

I konkurrence med 34 andre klubstande, blev Mercedes-Benz Klub Danmark’ s klubstand nr. 1 på Gavnø Classic Autojumble.
Stor ros til Linda og John Larsen for dette fortræffelige træf, og tak til 31 fremmødte Mercedes-Benz biler.

FORÅRSTUR PÅ VESTSJÆLLAND ER FULD BOOKET!

Gråsten Oldtimerløbet 2022

Sølvstjernen nr. 126. 2022.

Nu lander MBKD medlemsblad Sølvstjernen snart i jeres postkasse inden for de næste par dage.

Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Bladets tema handler denne gang om EQ: For lidt over 100 år siden havde Mercedes allerede bygget nogle af de første Elbiler
Vi fortæller om den spæde begyndelse til nutidens elektriske mobilitet – artikel af Jørgen Dankelev.

• Vi udreder også historien, fakta og anekdoter om Forbundskansler Adenauer sidste Mercedes W189.

• I Medlemsbilen fremviser og fortæller MBKD redaktør Jørgen Dankelev sin historien om hans EQA 250 AMG line.

• Vi har en spændende modelbil historie fra AutoCult og deres Renntransporter fra 1924.

• Erich Karsholt har været på research i klubbens arkiv og fundet lidt om Bilforhandler konflikter i 50’erne.

• Vi har en opfølgning fra forrige blads W201 tema fra et medlem om hans Topmodel W201. og meget andet…

Mercedes-Benz Vision EQXX

PRESSEMEDDELELSE – 19 APRIL 2022 14:10.

https://www.mynewsdesk.com/dk/mercedes-benz-danmark

Første officielle langturstest af den fuldt elektriske VISION EQXX bringer effektivitet til et nyt niveau. Med mere end 1.000 kilometer på én enkelt opladning sætter Mercedes-Benz imponerende benchmark for elektrisk mobilitet.

VISION EQXX har nu indtaget de europæiske veje og demonstreret sin imponerende rækkevidde og effektivitet. På sin rejse startende fra Mercedes-Benz’ udviklingscenter i Sindelfingen, tværs over de schweiziske alper og gennem Norditalien til slutdestinationen, sydfranske Cassis nær Marseille, har den fuldt elektriske konceptbil tilbagelagt mere end 1.000 kilometer i almindelig trafik – på én enkelt opladning.

Køreturen – som hele vejen blev foretaget med forseglet ladestik og overvåget af en uafhængig ekspert fra det tyske test- og certificeringsorgan TÜV Süd – begyndte i koldt og regnfuldt vejr og foregik hele vejen i almindelig trafik og ved normale hastigheder, inklusive kørsel på de tyske motorveje med op til 140 kilometer i timen og nær hastighedsgrænsen andre steder. Temperaturen spændte fra tre til 18 graders celsius. Den samlede distance oversteg præcis 1.008 kilometer, og der var endda strøm til endnu mere. Ved ankomsten til slutdestinationen – efter 11 timer og 32 minutters kørsel – var batteriets strømniveau således stadig omkring 15 procent, svarende til en resterende rækkevidde på omkring 140 kilometer. Det gennemsnitlige forbrug over hele turen var så lavt som 8,7 kWh pr. 100 kilometer.

“Vi gjorde det! Ved at køre mere end 1.000 kilometer i virkelighedens trafik med et forbrug på kun 8,7 kWh per 100 kilometer, har vi med VISION EQXX ganske enkelt skabt den mest effektive Mercedes nogensinde. Hele teknologiprogrammet bag bilen markerer en vigtig milepæl i udviklingen af elektriske køretøjer og understøtter vores strategiske mål om at blive førende på området,” siger Ola Källenius, CEO og bestyrelsesformand hos Mercedes-Benz Group AG.

Vindglat design og innovative teknologier
Det er kombinationen af et ekstremt vindglat design, en relativt lav vægt og en række innovative teknologier, som giver VISION EQXX sin imponerende rækkevidde.

Med en Cw-værdi så lav som 0,17 – til sammenligning har EQS, verdens mest aerodynamiske personbil, en Cw-værdi på 0,20 – glider konceptbilen praktisk talt gennem vinden. Dette skyldes det dråbeformede karrosseri, som former sig elegant og coupéagtigt mod bagenden, hvor sporvidden mellem baghjulene er 50 millimeter smallere end mellem forhjulene. Den variable hækdiffuser, som automatisk aktiveres, når hastigheden rammer 60 kilometer i timen, er desuden medvirkende til at optimere flowet og reducere vindmodstanden.

Takket være drivlinjens 245 hestekræfter (180 kW) var det ingen sag for VISION EQXX at forcere de stejle stigninger, som den blev udsat for under den mere end 1.000 kilometer lange køretur. Kunsten var imidlertid at gøre det med lavest muligt forbrug, og derfor er VISION EQXX bygget ud fra letvægtsprincipper, hvor lettere metaller og alternative naturmaterialer har erstattet traditionelle komponenter. Et godt eksempel er det særlige kulfiber-sukker-kompositmateriale, som udgør den øverste del af batteriet, og som er en teknologi, der er videreført fra Formel 1. Tilsammen skaber den nytænkende anvendelse af materialer en samlet vægt på 1.755 kilo, hvilket er omkring 20 procent lettere, sammenlignet med en traditionel konstruktion.

Mindre, stærkere batteri – og effektive dæk
En markant del af vægtbesparelsen kommer imidlertid fra selve batteriet. Med 100 kWh rummer batteriet i VISION EQX næsten den samme mængde energi som batteriet i EQS, der i forvejen sætter standarden blandt markedets elbiler. Det særligt udviklede batteri til VISION EQXX fylder dog kun halvt så meget i volumen og er samtidig 30 procent lettere. Resultatet er yderst kompakt batteri, som blot måler 200 x 126 x 11 centimeter og vejer 495 kilo, hvilket betyder, at det også passer i en mindre størrelse bil. Batteriet er i øvrigt udviklet i samarbejde med tech-eksperterne fra Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

Når det går ned ad bakke og under opbremsning, sørger VISION EQXX naturligvis for at omdanne den overskydende rulleenergi til ny strøm og yderligere forlænge rækkevidden. En ekstra sideeffekt ved denne feature er, at de mekaniske bremser sjældent kommer i anvendelse. Dette har gjort det muligt at udstyre VISION EQXX med en ny type aluminiumsbremser, som vejer signifikant mindre end de traditionelle udgaver af stål. Dertil kommer, at VISION EQXX også er udstyret med et tag bestående af 117 solceller, som leverer strøm til et 12-voltsbatteri, der blandt andet driver bilens navigationssystem. Denne løbende opladning med solenergi betød, at rækkevidden på køreturen blev forlænget med mere end to procent – svarende til cirka 25 kilometer over den mere end 1.000 kilometer lange rejse.

Ydermere bidrager dækkene til den ekstreme rækkevidde. Her har Bridgestone sammen med Mercedes-Benz udviklet et dæk med en ekstra lav rullemodstand på blot 4,7. Til sammenligning kræver det officielle EU-dækmærke en rullemodstand på 6,5 for at opnå topkarakter i klasse A. EQS anvender dæk med en rullemodstand på 5,9, hvilket allerede er betydeligt lavere, men med VISION EQXX går Mercedes-Benz altså skridtet videre. Et afgørende træk er dækkets dimensioner, 185/65 R 20, som giver en stor diameter kombineret med en smal dækprofil, ligesom dækkene også kombinerer to Bridgestone-teknologier: ‘ENLITEN’ teknologien, som sænker både rullemodstand og vægt med op til 20 procent, samt ‘ologic’ teknologien, som reducerer den naturlige deformation af dækket under kørslen.

“Med vores succesfulde roadtrip til Sydfrankrig har vi vist, at effektivitet er den nye valuta. Succesen taler også tydeligt for vores nye samarbejdsproces, der inkorporerer erfaringer fra Mercedes-AMG Petronas F1 Team og deres banebrydende ekspertise inden for elektriske drivlinjer. VISION EQXX er resultatet af et omfattende program, der danner en skabelon for udviklingen af mobilitet i fremtiden,” siger Markus Schäfer, Chief Technology Officer, udviklings- og indkøbsansvarlig samt medlem af bestyrelsen for Mercedes-Benz Group AG.

“Mange af de innovative udviklinger er ved at blive integreret i produktionen, nogle af dem allerede i den næste generation af modulær arkitektur til kompakte og mellemstore modeller fra Mercedes Benz. Og rejsen fortsætter. Med VISION EQXX vil vi blive ved med at teste grænserne for, hvad der er muligt.”

Tilmelding til sommertræf åben

SOMMERTRÆF 2022

Hotel Kommandørgården på Rømø danner i år rammen om sommertræf 2022.

LÆS MERE HER!

W110 EFTERLYSNING

Vi har i MBKD fået en henvendelse fra Nicklas H. der eftersøger historien om afdødes mormors 190 W110, da han gerne vil vide om den stadig er i live og i DK.
Sidste spor er, da Nicklas (som lille) så bilen under renovering hos en person i VIG (Odsherred – Sjælland). På daværende tidspunkt havde denne person registreringsattesten med mormors navn Grete Andersen.

Bilen har på daværende tidspunkt været registreret under CE 29198

Hvis nogen kender noget til historien om bilen, så kontakt venligst Nicklas H. på mail: nick_491@hotmail.com eller undertegnede på steenelkjaer@mercedesklub.dk

NYHEDSBREV MBKD

Ejby den 07-01-2022

Til alle medlemmer af Mercedes-Benz Klub Danmark.
Først og fremmest vil vi fra bestyrelsen ønske alle medlemmer et godt nytår og håber at I og Jeres familier kom ind i 2022 uden de store problemer. Vi er jo stadig i en svær situation med Covid19, men det ser heldigvis ud til at lysne her i foråret.

Sølvstjernen:
Som I alle ved, så blev den af forskellige årsager svært forsinket i udgivelsen, hvilket vi i bestyrelsen både beklager og er ærgerlige over, men den er på vej i postkasserne nu, og vi burde være på sporet igen med næste udgivelse.

Bestyrelsen:
Som det har været i 2021, så afholder vi jævnlig møder både på telefon, mail og fysisk i Sorø, og vi er nu i gang med at forberede sæson 2022, og I vil naturligvis høre nærmere på alle medier, men specielt mail. Og for Jer der synes at der er meget stille, så kontroller venligst at vi har korrekt adresse og mail adresse på Jer i databasen.

Gørløse Autoimport:
Den ”nye” dreng i klassen som aut. Mercedes-Benz service har fået ny hjemmeside, og jævnfør både min egen erfaring og henvendelser fra medlemmer, så har der været lidt opstarts vanskeligheder. Når I går ind på hjemmesiden, så skal I ved log-in anmode om et nyt password, og derefter oprette Jeres eget password igen, da Gørløse ikke kan se Jeres password. Alle konti er overflyttet til den nye platform (hjemmeside).
Når I er logget ind, vil både den alm. udsalgspris (med ”streg” over”) og JERES nettopris fremgå på den enkelte reservedel. Skulle I få problemer med dette, så kontakt venligst reservedelschef Nick Osholm på no@autoimport.dk og det vil blive rettet til.

Autoglas:
Vi har også fået en ”ny” specialist i autoglas (Frontruder), nemlig OldTimerGlas fra Viborg. Det er Viggo Hansen (Tidligere DanGlas A/S) som nu er specialiseret i frontruder til oldtimer biler. Han har et stort lager til Mercedes-Benz, så kan I ikke finde en originalrude, så er han bestemt et godt bud. Viggo kan kontaktes på 78702155 eller vh@gurli.dk for en snak. Ruderne kan også afhentes både på Fyn og Sjælland efter aftale.

Træf/Arrangementer:
Og til sidst et lille suk, det er tid at komme ud af busken med ideer til både simple ”kaffemøder” og egentlige køreture i foråret, vi savner Jeres input i mail boksen. Kontakt gerne John Larsen på jlarsen@mercedesklub.dk

På bestyrelsens vegne
Steen Elkjær – Formand

Sølvstjernen nr. 125

Vi beklager den lange ventetid, men nu lander MBKD medlemsbladet Sølvstjernen i jeres postkasse inden for de næste par dage.

Denne gang kan du glæde dig til at læse dette i Sølvstjernen:
• Bladets tema handler denne gang om modeltype W 201 : Baby Benz.

• Erich Karsholt udreder fakta og historien om Baby Benz der var voksen fra fødslen.

• I Medlemsbilen får I Bruno Poulsen historien om hans 190 D 2.5 turbo (W201) fra 1989.

• Af nye biler bringer vi artikel om AMG GT 63 S E Performance og E. Karsholt køretest af V-Klassen “Marco Polo” camper.

• Vi ser hvad der er skete på “MBKD Generalforsamlingen” og nogle af de mange klubtræf og køreture i “Landet Rundt med Klubben.

• Vi afslutter vores artikelserie “Pimp din Mercer – 4. Del” om tuning og styling af Mercedes-Benz 1970 – 1990.

• Vi bringer vi tre boganmeldelser bl.a. Peter Nygaard’s mamutbog om “Mercedes i Formet 1″
og meget andet…

KLUBAFTENER EFTERÅR/VINTER 2021

Kære medlemmer.
 
Så er året gået på held for mange af vores biler, og de står forhåbentlig trygt opbevaret i garage, lade eller dagligstuen.
 
Vi afholder derfor 2 klubaftener i vores fine lokaler i Sorø.
Den 25.11.2021 og den 16.12.2021.
 
Der er åbent på begge dage fra kl. 18:00, og ønsker man at starte med lidt mad, så kan der bestille 3 stk. pænt smørrebrød hos John Larsen til en samlet pris af kr. 105,00,-
 
Der bestilles pr. mail på jlarsen@mercedesklub.dk og der kan betales via konto 0537-0000897728 med TYDELIG angivelse af navn og medlemsnummer.
 
Deadline for bestilling er henholdsvis den 22.11.2021 og den 13.12.2021.
 
Klubben er vært ved øl, vand, kaffe, mm.
Vi håber på nogle hyggelige aftener i vores fine klublokaler på adressen: ENERGIENS HUS, Energivej 3, 4180 Sorø.
 
PS: Såfremt man møder en låst dør (Sikkerhedssystem i huset) så ring på 28189810, så kommer vi og åbner døren.
 
Med venlig hilsen Bestyrelsen

Gørløse Autoimport A/S

Gørløse Autoimport A/S
Som en del nok har bemærket, så er Gørløse Autoimport A/S nu autoriseret Mercedes-Benz værksted og reservedelssalg. De servicerer alle former for person- og varevogne (Også EQ serien). Gørløse Autoimport A/S fortsætter naturligvis stadig med salg af brugte dele som hidtil. Vi ønsker Gørløse Autoimport velkommen, og håber på et fortsat godt samarbejde med vores klub.

TRÆF/KØRETURE 2022

TRÆF/KØRETURE 2022
Vi nærmer os med hastige skridt årets sidste måned, så hvis I har ideer til ”kaffemøder”, ”Garage/dækspark”, køreture eller lignende, så kontakt venligst Kasserer John Larsen, så vi kan koordinere de forskellige ture.

John Larsen
E-mail: jlarsen@mercedesklub.dk

Billede: Skandinavisk Pagode-træf 2021 (Skjoldenæsholm Hotel & Konferencecenter)

Sølvstjernen forsinket

Da vores redaktør Jørgen Dankelev har haft total nedbrud på hans trofaste MAC computer, og den nye desværre er en del forsinket grundet Covid-19 og deraf manglende dele i produktionen, så må vi desværre meddele af næste nummer af Sølvstjernen kan blive op til 3 uger forsinket.
Alle i bestyrelse og redaktion er naturligvis kede af og beklager dette, men det er desværre ude af vore hænder pt.
Dette medfører også at I vil modtage 2 numre af Sølvstjernen med ret tæt interval, da efterfølgende nummer vil komme planmæssigt.

100 års jubilæum

Den 5. november 1921 blev Mercedes-Benz stjerne logo et globalt kendt varemærke.

For 100 år siden ansøgte Daimler-Motoren-Gesellschaft om varemærkebeskyttelse af Mercedes-stjernens logo. Som blev et af verdens mest kendte varemærker.
Allerede i 1909 fik DMG den tretakkede stjerne og Benz gjorde laurbærkransen til et beskyttet varemærke.

Selv nu er den tredimensionelle Mercedes-stjerne i ringen, et symbol på en fortsat succeshistorie. Mercedes-Benz har for nylig fastholdt sin topplacering som det eneste europæiske mærke i top ti af “Best Global Brands 2021”.

Mercedes-Benz er fortsat verdens mest værdifulde luksusbilmærke, for sjette år i træk og det eneste i top-10.
Selve stjernen – uden den omgivende ring – har været kendt i godt et årti. DMG søgte om brugsmodelbeskyttelse for det i 1909, og det blev optaget i varemærkeregistret i 1911.

En meget speciel Mercedes-stjerne med en imponerende diameter på fem meter kan i øjeblikket beundres foran Mercedes-Benz-museet i Stuttgart.

Page navigation