Husk at melde jer til dette fantastiske arrangement

Tilmelding direkte til Jørgen Holck!

I anledning af dette flotte køretøjs 50 års fødselsdag inviteres I til en uformel fødselsdag og køretur med picnic.
Søndag den 22. juli

Program for dagen
Mødetid kl. 10.00 til formiddagskaffe og morgenbrød.
Parkering på græsplænerne foran gården:
Søndervangsvej 35, 4583 Sjællands Odde
(Vej 21 mod Odden færgehavn. Drej til venstre ved den røde kirke, og følg vejen når den svinger mod højre)

Kl. 11.00 Afgang til køretur på Odden – rute senere
Kl. 13.00 Medbragt picnic på græsplænen mod Sejerøbugten – øl og sodavand fra køleskab
Kl. 15.00 Afslutning – eller hvornår det nu passer

Tilmelding til
Jørgen Holck
jholck@hotmail.com / 21 78 99 92

Sølvstjernen 111. årgang 2018

Sølvstjernen 111. årgang 2018 på vej til medlemmer af Mercedes-Benz Klub Danmark.

Du kan glæde dig til at læse om:

  • Afrika rally 1959 – med Karl Kling i Ponton 190D.
  • Veterama i Mannheim.
  • Tema: Streg /8.
  • Revolutionen i 1968.
  • Medlemsbilen: Den hvide streg /8 – Mercedes-Benz 280E W114.
  • Hvor kommer bilerne fra – 1. del: Sindelfingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmelding åben til Sommertræf 2018

Så er der åben for tilmelding til klubbens sommertræf 2018.

Vi glæder os til at se jer.

Læs mere her

Sommertræf 2018

Vi afholder træffet fredag, lørdag, søndag den 10.-12. august og glæder os til at se jer.
Træffet afholdes på Hotel Faaborg Fjord, hvor vi også var i 2004. Nogle vil nok med glæde huske stedet.
Faaborg er en skøn gammel middelalderby, som med sin idylliske havn ligger ud til Det Fynske Øhav. I baglandet ligger De Fynske Alper, Svanninge
Bakker, som vi på vore tilrettelagte ture får lejlighed til at stifte nærmere bekendtskab med.

Kom og nyd det skønne Fyn!

Vi har valgt at benytte ”Først til mølle princippet” ved værelsestildelingen.
Deltagere, som måske ikke kan få værelse på ”vores” hotel, må booke sig ind på andre hoteller eller campingpladser i området.
Der er flere muligheder relativt tæt på! Vi får vores træftelt sat op på området, og der er fin plads til vores
parkerede biler. I teltet serveres grill-menu fredag aften og frokost lørdag.
Øvrig bespisning foregår i hotellets fantastisk beliggende restaurant med udsigt over Det Fynske Øhav.

Hotellet står for alt salg af drikkevarer.

Der vil være hundevagt på parkeringspladsen fredag og lørdag nat.

Vi har sammensat følgende program med forbehold for justeringer.

Fredag den 10. august
Kl. 15 Ankomst og værelsestildeling.
Kl. 18 Hotellet serverer grill-menu i teltet.

Lørdag den 11. august
Kl. 7 Morgenmad på hotellet for hotellets overnattende gæster.
Kl. 10 Træffet åbnes, og vi begiver os ud på pointløb i små grupper.
Kl. 12.30-13.30 Frokost i teltet. Serveres af hotellet. Herefter videre på ruten med hjemkomst hen på dagen.
Kl. 18.30 Velkomstdrink i hotellet før middagen. Middagen serveres i hotellets Fjordstue, hvorfra der er udsigt over vandet.

Søndag den 12. august
Kl. 7 Morgenmad for hotellets overnattende gæster.
Kl. 10 Kortegekørsel med besøg hos Jens Sylvest, hvor vi skal se hans samling af interessante biler.
Kl. 13.30 ”Fjordens lækre buffet” med varme og kolde retter i restauranten – serveret af hotellet.

Fællestræf 21.04.2018 kl. 10:00 – 15:00

W123 sedan eller coupé, til filmoptagelse i København

Kære medlemmer

Filmselskabet Mastiff har spurgt klubben, om vi har et medlem med en W123 sedan eller coupé, som må bruges til en filmoptagelse i København  til maj.

Så hvis du har sådan en bil og gerne vil låne den ud til en filmoptagelse, så tag et foto og send det pr. email til John Larsen (jlarsen@mercedesklub.dk). Evt. spørgsmål bedes også rettet til John.

Med venlig hilsen
Lars Grill Nielsen

Hver mandag aften på Køge Havn

Stjernetur 2018

Det er med stor beklagelse at vi er nødt til at aflyse denne dejlige tur, der har simpelthen ikke været tilmeldinger nok. Det har været et større arbejde at skaffe det rigtige hotel, få adgang til de hellige haller på Hockenheim Ring, og i det hele taget at sætte turen op, så super ærgerligt. Jeg har nok fejlvurderet den tid det tager folk at bestemme sig for sådan en tur, og hvilken rute den skal køre til Tyskland, og på trods af annoncering både i Sølvstjernen, på Facebook og andre medier, så har det desværre ikke været nok. MEN jeg har ikke mistet modet, så vi prøver at gentage turen til efteråret, og denne gang med opsamlings rute via Fyn og Jylland.

Stjernehilsen
Steen Elkjær – Medlem 210
Fladså Turist A/S

DAIMLER & MERCEDES-BENZ ÅRET 2017

Mercedes-Benz Cars division består af mærket Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach og Mercedes mig sub-brands, samt Smart og den nye EQ brand for elektrisk mobilitet.
Divisionen fortsatte med vækst i årets løb, hvor enhedssalget steg med 8% til ny rekord på 2.373.500 køretøjer og omsætningen steg med 6% til € 94,7 mia. Mercedes-Benz Cars kunne også forbedre sin markedsposition i næsten alle regioner. Divisionens EBIT i 2017 på € 9.207 mio. Var væsentligt højere end sidste års resultat på € 8.112 mio., Og afkastet af omsætningen var 9,7% (2016: 9,1%).

Den positive indtjeningsudvikling afspejler primært den stigende enhedssalg af nye køretøjer. Salgslederne var SUV-segmentet og den nye E-klasse. Daimler Trucks øgede sin enhedssalg betydeligt til 470.700 køretøjer i 2017 (2016: 415,100). Omsætningen på € 35,7 mia. Var også betydeligt højere end året før (2016: € 33,2 mia.).

Mercedes-Benz Vans satte endnu engang ny salgsrekord i regnskabsåret 2017, med en stigning på 12% til 401.000 køretøjer. Med 13,2 mia. Euro var omsætningen også højere end året før (2016: 12,8 mia. Euro).

Daimler Busser solgte 28.700 busser og buschassis verden over i regnskabsåret 2017 (2016: 26.200). Den betydelige stigning skyldtes især det gradvise opsving i økonomien i Brasilien. Divisionen har således opretholdt sin klare markedsledelse på sine vigtigste traditionelle kernemarkeder EU30 (EU, Schweiz, Norge), Brasilien, Argentina og Mexico. I en fortsat positiv udvikling var salget af komplette busser i EU30-regionen på samme høje niveau som i det foregående år. Omsætningen steg 4 pct. Til 4,4 mia. Euro.

Fremtidsudsigter: Fortsat vækst af bilmarkeder
I 2018 vil den verdensomspændende efterspørgsel efter biler sandsynligvis stige igen fra et allerede højt niveau. Ifølge de nuværende prognoser, forventes en lille vækst på ca. 2%. Let vækst i markedet forventes igen i Europa og Kina. Det amerikanske marked vil svare til det foregående år, og efterspørgslen på eftermarkedet skal fortsætte. I Europa forventes en lille stigning i det samlede bilsalg. Da markedsvolumenet i Vesteuropa nu er over gennemsnittet igen, forventes efterspørgslen at forblive ret stabil. I Østeuropa forventes en betydelig stigning i salgsmængderne primært på grund af det igangværende opsving på det russiske marked. Det amerikanske marked for biler og lette lastbiler skal opretholde sit høje niveau på ca. 17 millioner solgte enheder. Trods de gunstige økonomiske udsigter mener Daimler, at en yderligere stigning er usandsynlig, fordi markedet kan anses for at være ret mættet på dette niveau.

Det kinesiske bilmarked fortsætter med at blive betydeligt påvirket af lovgivningsmæssige forhold. I begyndelsen af ​​dette år blev skattesatsen for køb af biler med små motorer (op til 1,6 liter) hævet tilbage til det normale niveau på 10%. Da det førte til køb frem til slutningen af ​​2017, forventes der en mere moderat efterspørgsel i årets første måneder. I hele 2018 bør det kinesiske marked dog udvides lidt. I Japan antages det, at bilmarkedet vil undergå en mindre nedadrettet korrektion, men efterspørgslen i Indien skal fortsætte med at vokse betydeligt.

Forventninger til fremtiden:
Mercedes-Benz Cars vil fortsætte sin vækststi i 2018. Divisionen har til hensigt at øge sit samlede enhedssalg og dermed nå et nyt rekordniveau. Væksten forventes frem for alt i Kina. Denne forventning er baseret på den attraktive og innovative modelportefølje, som er mere forskelligartet end nogensinde før. Mercedes-Benz vil lancere mere end et dusin nye og opgraderede biler i 2018. Salget bør øges især af E-Klasse og C-Klasse modelfamilier. Og den nye generation af de kompakte biler, der lanceres med A-klassen i foråret, som bør have en positiv indvirkning på enhedssalget. Sortimentet bliver endnu mere attraktivt som følge af flere modelopgraderinger. Først og fremmest bør den nye S-Class-sedan, som også er leveret til kunder som coupe og cabriolet siden begyndelsen af ​​2018, forsvare sin førende markedsposition i luksussegmentet. Divisionen har til hensigt at fortsætte denne model seriens succeshistorie med den nye CLS coupe, der havde præmiere på Los Angeles Auto Show i 2017. Mercedes-Benz Cars er også godt placeret med sine SUV’er og den opgraderede GLA, som blev lanceret i 2017. Den nye G-klasse vil sætte sit præg på dette segment i foråret 2018, og GLC-modellerne skal fortsætte deres vækstkurve. Derudover er sport-bil og high-performance mærke Mercedes-AMG fortsat et vigtig segment. Flere og flere kunder er fascineret af det brede og tiltalende udvalg af biler, der tilbydes af Mercedes-AMG.

Mercedes-Benz Electric
Udvider systematisk sit verdensomspændende produktionsnet til elektrisk mobilitet. Under det nye EQ-mærke, som står for »Electric Intelligence«, vil ikke kun være køretøjer, men også tjenester vil blive tilbudt i forbindelse med elektrisk mobilitet. I år 2022 ønsker bilafdelingen at elektrificere hvert segment på tværs af hele modelporteføljen. Målet er at tilbyde kunder mindst ét ​​elektrificeret alternativ i hvert segment – fra kompaktbilen til den store SUV. Divisionen planlægger at have i alt mere end 50 elektrificerede modeller inden år 2022. Dette vil omfatte mere end ti fuldt elektriske køretøjer, plug-in hybriderne og modellerne med 48 volt teknologi.

Fra år 2020 vil det Smart mærket kun sælge biler med elektrisk drev i Europa og Nordamerika, og de øvrige regioner vil følge på kort sigt. De nye elektriske drev modeller fra Smart Fortwo, Smart Fortwo Cabrio og Smart Forfour (elforbrug kombineret: 13,1-12,9 kWh / 100 km; kombineret CO2-udledning: 0 g / km)

Daimler Trucks
Den samlede enhedssalg i 2018 vil være betydeligt højere end året før, primært på grund af den markante genopretning af store markeder. I EU30-regionen forventes enhedssalget at være i størrelsesorden med det foregående år. I Brasilien antages det, at enhedssalget i 2018 vil overstige det lave niveau i 2017. Med den attraktive produktportefølje på det indiske marked forventer Daimler Trucks at øge enhedssalget væsentligt og yderligere styrke markedspositionen. Desuden er der med det udvidede udvalg af FUSO-køretøjer fra indisk produktion mulighed for at generere yderligere salg i Asien, Afrika og Latinamerika. Enhedssalg i Indonesien skal vokse markant igen.

Mercedes-Benz Vans
Planlægger en betydelig stigning i enhedssalget i 2018. Væksten forventes at være særdeles stærk i Kina og USA. Væsentlig vækst forventes også i EU30-regionen, ikke mindst på grund af den nye X-klasse. I forbindelse med ”Mercedes-Benz Vans bliver global” Divisionen har udvidet sin portefølje med Mercedes-Benz X-Class, en Premium pickup til markeder i Europa, Sydafrika, Australien og New Zealand. I Latinamerika er lancering planlagt til 2019. Yderligere vækst forventes i 2018 fra den nye Sprinter, som også vil blive produceret i Nordamerika i fremtiden.

Daimler Bus
Mener, at de vil være i stand til at forsvare sin markedsledelse på sine vigtigste traditionelle kernemarkeder for busser over 8 tons med innovative, fremtidsorienterede og højkvalitetsprodukter. Den samlede enhedssalg i 2018 forventes at være betydeligt over det foregående niveau. Divisionen antager, at enhedssalget i EU30-regionen vil øges mærkbart. Efter den betydelige stigning i enhedssalget i Latinamerika sidste år forventes der et betydeligt opsving i 2018. En positiv udvikling af enhedssalget forventes også i Indien.

Billed: Mercedes-Benz CL 55 AMG, “F1 limited edition” (C 215) årgang 2000.

Sølvstjernen 110. årgang 2018

Sølvstjernen 110. årgang 2018 på vej til medlemmer af Mercedes-Benz Klub Danmark.

Du kan glæde dig til at læse om:
• Lange Mercedes-Benz i Danmark bl.a. om
• Medlemsbilen: Mercedes-Benz 200D type W 110 også kaldt “Den lange sorte”.
• Haifa-Taxi og andre Lange udgaver af Mercedes.
• Den svenske “Safari” model / Universal stationcar
• Spændende jagt på Ayrton Senna’s 500SEC type C126.
• Lidt om det Skandinaviske Pagodetræf 2017.

Kære medlemmer

Årets sommertræf, og dermed klubbens højdepunkt, skulle efter planen afholdes i Jylland i 2018.
Da tiden løber hurtigt, og vi endnu ikke har fået tilkendegivelser eller accept fra jyske medlemmer, som vil arrangere dette træf, giver vi hermed bolden op, for at andre medlemmer fra både Sjælland og Fyn kan byde ind og arrangere sommertræffet her – på netop Sjælland eller Fyn.

Det er vigtigt også at påpege, at bestyrelsen gerne bistår med at skabe forbindelse mellem flere medlemmer, der gerne vil påtage sig en del af opgaven, således at vi samlet kan få sommertræf 2018 i mål.

Husk, at Mercedes-Benz Klub Danmarks succes afhænger af jer medlemmer og jeres vilje til også at ville give en hånd med.

Vi ønsker en spændende og aktiv klub.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Webmaster for MBKD

Da vores webmaster siden 2009, har valgt at trække sig fra opgaven, søger klubben en ny webmaster.

Opgaver vil bl.a. være:
• Administration og opsætning af hjemmeside
• Administration af forum (denne opgave kan evt. uddelegeres)
• Administration af mercedesklub.dk domæne samt email-konti
• Håndtering af emails fra medlemmer og andre via hjemmesiden
• Facebook (og muligvis Instagram) (denne opgave kan evt. uddelegeres)
Der kræves kendskab til:
• WordPress
• Webdesign
• phpBB forum
• Billed- og videoredigering
• Facebook og Instagram
• Biler (især Mercedes-Benz)

Da der vil være kommunikation med Mercedes i Stuttgart, er det nødvendigt at kunne kommunikere på tysk og/eller engelsk.
Bestyrelsen lægger vægt på en person, som proaktivt vil arbejde for at skabe indhold på hjemmesiden.
Er det noget for dig, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen.

Med venlig hilsen
Lars Grill Nielsen

Sølvstjernen 109. årgang 2017

Sølvstjernen 109. årgang 2017 på vej til medlemmer af Mercedes-Benz Klub Danmark.

Du kan glæde dig til at læse om en bil rejse bag jerntæppet i 1967 med en Ponton 219.
Mercedes Benz Klub Danmarks Sommertræf 2017.
Mercedes bestand i Danmark og Youngtimere.
Generalforsamlingen og meget mere i det kommende nummer af Sølvstjernen.

Julefrokost 2017

Mercedes-Benz Klub Danmark inviterer til julefrokost

Linda og John Larsen inviterer til julefrokost nok en gang. Se indbydelsen her.
Hvis linket ikke virker, kan du prøve at højreklikke på det og vælge “gem som” eller lignende.

Tilmelding sker til Kasserer John Larsen på email: jlarsen@mercedesklub.dk
Beløbet indbetales på konto 5038-1471049
– Husk medlems nr. og navne på alle deltager.
Sidste frist for tilmelding er den 9. November.

Referat af generalforsamling 2017

Klik her og læs mere

AMG roadshow hos P. Christensen i Odense

P. Christensen i Odense fik besøg af en karavane, af flotte og potente Mercedes-AMG biler i anledning af at AMG fylder 50 i år. Det fandt sted i Odense den 17. september kl. 11-16.

Her er deres egne ord om arrangementet:
585 hk (430 kW), 700 Nm og 0-100 på 3,6 s. Mere kulfiber end du kan forestille dig og en lyd fra en anden verden. Der findes masser af tal og ord, der beskriver Beast of the Green Hell, men de er alligevel ikke helt nok. Mercedes-AMG GT R er al vores know-how fra motorsporten overført til gaden. Den er den perfekte balance mellem aerodynamik, drivline og vægt. Den er definitionen af Driving Performance.

Oplev bl.a.:
Mercedes-AMG A 45 4MATIC
Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC
Mercedes-AMG C 43 4MATIC stationcar
Mercedes-AMG C 63 S coupé
Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+
Mercedes-AMG GT R (Beast of the Green Hell)
Mercedes-AMG GT C roadster

Super flot arrangement af P. Christensen i Odense.
En del medlemmer fra Mercedes-Klub Danmark, var selvfølgelig mødt op.

AMG roadshow 2017

Kære medlemmer
P. Christensen i Odense og Kolding får besøg af en karavane af flotte og potente Mercedes-AMG biler i anledning af at AMG fylder 50 i år.

Det finder sted på følgende tidspunkter.
Odense 17. september kl. 11-16
Kolding 24. september kl. 11-16

Her er deres egne ord om arrangementet:
585 hk (430 kW), 700 Nm og 0-100 på 3,6 s. Mere kulfiber end du kan forestille dig og en lyd fra en anden verden. Der findes masser af tal og ord, der beskriver Beast of the Green Hell, men de er alligevel ikke helt nok. Mercedes-AMG GT R er al vores know-how fra motorsporten overført til gaden. Den er den perfekte balance mellem aerodynamik, drivline og vægt. Den er definitionen af Driving Performance. Og nu kan du møde den – og dens venner. Fristet?
Oplev bl.a.:

Mercedes-AMG A 45 4MATIC
Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC
Mercedes-AMG C 43 4MATIC stationcar
Mercedes-AMG C 63 S coupé
Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+
Mercedes-AMG GT R (Beast of the Green Hell)
Mercedes-AMG GT C roadster
Og så er der også mulighed for at deltage i en LEGO-konkurrence med flotte præmier.

P. Christensen støtter Mercedes-Benz Klub Danmark, så mød til deres AMG roadshow og støt vores sponsor.

Regnskab 2016 – 2017

Regnskab 2016 – 2017, læs mere her.

Ændre kontaktoplysninger

Ofte får vi spørgsmål, fra medlemmer om at ændre kontaktoplysninger. Det kan gøres her: https://clublounge.mb-lounge.com/en/registration.html

Løvfaldstræf i Aabenraa

Kære medlemmer
Hermed invitation til Løvfaldstræf lørdag den 23. september kl. 8.30 i Aabenraa.

Læs mere om løvfaldstræffet her: https://gallery.mailchimp.com/40449e4d12494609375bc96b1/files/ea101c8f-bd64-40c7-86f7-71c3e4e387a6/Løvfaldstræf_nr_13.pdf

Tilmelding og andre henvendelser vedr. løvfaldstræffet skal ske til nedenstående:

Kaj Stilling Jeppesen 40318391 ksjeppesen@youmail.dk
Kim Madsen 51241466 kim@autogaard.dk

Med venlig hilsen

Lars Grill Nielsen